Jubileumconcert Borculo’s Mannenkoor

BORCULO – In het kader van het 40-jarig bestaan van het Borculo’s Mannenkoor geeft het koor op zondag 26 mei een  jubileumconcert. Onder de bezielende leiding van dirigent Christo Guenov is een repertoire ingestudeerd met een mix van genres:  van opera, bijvoorbeeld het bekende “Va pensiero”(het Slavenkoor) tot hedendaagse muziek, zoals “Conquest of Paradise” en “You raise me up”. Daarnaast staan er ook liederen uit West- en Oost Europa op het repertoire.

Gastzangers
Het koor heeft de medewerking gekregen van een aantal gastzangers uit de regio. Hierdoor staan er tijdens dit concert zo’n 45 mannen op het podium te zingen. Het Borculoos Mannenkoor wordt op de piano begeleid door Andos Boddeke. Aan deze concertmiddag wordt de medewerking verleend door het, niet alleen regionaal, maar ook buiten de regio bekende, en veel gevraagde Enschede’sByzantijns Kozakken Koor. Hier is het Borculoos Mannenkoor erg blij mee, want de muzikale inbreng van dit koor mag gerust bijzonder  worden genoemd. De mysterieuze sfeer van de Byzantijnse liturgie, de melancholie, maar ook  de vrolijkheid in het profane deel van het repertoire geven hun uitvoeringen een zeer verschillend karakter. Het bijzondere geluid, gekoppeld aan de goede balans tussen de stemgroepen, en uitstekende eigen solisten, maakt het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor tot een uniek mannenkoor. Dit koor staat al vele jaren onder leiding van dirigent Paul Kempers.

Informatie
Het jubileumconcert vindt plaats op zondag 26 mei in de grote zaal van “’t Witte Huys”, aan de Lochemseweg 3 in Borculo. De aanvang is 16.00 uur en de zaal is geopend vanaf 15.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 p.p. (inclusief 1 consumptie). Kaarten voor dit speciale jubileumconcert zijn te verkrijgen bij de voorverkoopadressen:

Cigo, Veemarkt 10-12, Borculo; Tabakorie Rona, Oudestraat6, Neede; Yvonne’shop,  Leeuwerikstraat 4, Ruurlo en online via de mail: [email protected]. Maar natuurlijk ook voorafgaande aan het concert aan de zaal.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven