Mesut en Josha heropenen Het Muldershuis “ziel van de plek behouden, maar mee gaan met de tijd”

EIBERGEN – Het Muldershuis staat op een uniek plekje, direct naast de Mallumse Molen in Eibergen. De afgelopen periode sloegen Eibergenaren Mesut Mis en Josha Lansink de handen in een. Het resultaat was de heropening van Het Muldershuis afgelopen weekend. Vanaf nu kunnen gasten weer genieten van alles wat Het Muldershuis te bieden heeft.

Ruime ervaring
Mesut en Josha zijn beide mannen met ervaring in de horeca. Josha heeft zelfs bijna 10 jaar bij Het Muldershuis gewerkt. De afgelopen pak en beet anderhalf jaar was hij accountmanager in een hele andere branche. Toch bleef het kriebelen bij de 28 jarige Eibergenaar die een horeca opleiding heeft genoten. Josha kwam Mesut tegen en van het een kwam het ander. Mesut leek het wel wat om samen met Josha Het Mulderhuis nieuw leven in te blazen. “Josha op de voorgrond, ik op de achtergrond”. Zegt Mesut, die ook uitbater is van Pub Home en Café Tijink in Eibergen. “We zijn met ons plan naar de eigenaar van het pand gegaan. Ons plan was kant en klaar. Lekker eten, borrelen en de trouwlocatie in ere herstellen”. De verhurende stichting was direct enthousiast en ging het avontuur met het tweetal aan.

Personeel was geen probleem
Het vinden van vakbekwaam personeel in de horeca is een lastige opgave, maar niet voor Mesut en Josha. Zij hadden het team zo rond “Veel oud gedienden wilde graag terugkomen, zij kennen Josha en hebben alle vertrouwen in hem”. Het team heeft er voor gezorgd dat afgelopen donderdag de bierpomp weer loopt in de authentieke horecagelegenheid. Josha is enthousiast over zijn comeback in de horeca en bij Het Muldershuis. “Ik krijg heel veel energie van dit team”. Zegt hij. “Wees eerlijk, onze gasten zijn altijd in opperste stemming als ze hier komen, wij zijn daar ook een onderdeel van, dat geeft mij een stukje trotst.

Ontwikkelingen
De ziel van de idyllische plek zal blijven behouden, maar Mesut en Josha willen wel met de tijd meegaan. “We gaan uiteraard ontwikkelen, zo willen we bedrijfsfeesten mogelijk maken in de toekomst en staan we open voor mensen die leuke activiteiten willen organiseren”. Verder blijft ook veel bij het oude met passie voor lekker eten en gastvrijheid. Het Muldershuis is vanaf nu zes dagen per week geopend, alleen op dinsdag blijft de deur gesloten.

Foto reportage van het openingsweekend door Heleen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven