Militaire oefening in Berkelland

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 27 mei tot en met 7 juni een oefening. De oefeningen lopen van maandag tot en met donderdag. In het weekend wordt niet geoefend. De oefening speelt zich ook af in de gemeente Berkelland. Er doen 18 militairen en 12 voertuigen mee.

Het doel van de oefening
De eenheid beoefent het verkennen van een gebied. Als het donker is houden zij verkeersknooppunten, overgangen en bruggen in de gaten. Dat gebeurt vanuit speciale waarnemingsposten. De militairen verplaatsen zich gewapend door het gebied. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Ze gebruiken wegen en terreinen
De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Heeft u schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefonisch: 088-9561951 of via e-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven