Nacht van Geesteren dit jaar op 1 juni


GEESTEREN – Zaterdag 1 Juni zal de tiende editie van de Nacht van Geesteren plaatsvinden.  De Nacht van Geesteren  is een 7 tegen 7 voetbaltoernooi waarbij prestatie maar bovenal sportiviteit de boventoon voeren. De zeventallen die meedoen zijn door deelnemers zelf samengesteld en bestaan veelal uit vrienden of vriendinnen teams, samengestelde teams van één of meerdere verenigingen, buren, bedrijven en ga zo maar door.

Scheiden
Om prestatie en het echte recreatieve voetbal toch enigszins te scheiden zijn er twee categorieën. De wat en halfwat klasse. De wat klasse wordt gevormd door teams die echt voor de felbegeerde nacht van Geesteren bokaal gaan. Daarentegen staat het echte recreatie voetbal in de half wat klasse centraal al neemt hier het fanatisme gedurende het toernooi ook wel toe. Om het sportieve karakter van het toernooi te benadrukken is de belangrijkste prijs van het toernooi de roze schoen.  Dit is de sportiviteitsbeker waarbij alle wedstrijden door de dienstdoende scheidsrechter middels punten worden beoordeeld op hun gedrag in het veld.

Groot feest
Na afloop van de finales is er aansluitend een groot feest op het sportpark met medewerking van goede muziek. Ditmaal zal de coverband After Ten het muzikale gedeelte op zich nemen. De band staat bekend om brede repertoire aan classics en zal de tent zekers plat spelen. Inmiddels is de nacht van Geesteren een begrip aan het worden in de regio. Met een deelname van bijna 20 teams is het toernooi nog niet helemaal vol. Inschrijven is mogelijk tot en met 26 Mei. Maar wacht niet te lang want 24 deelnemende teams is echt het maximale. Je kunt je opgeven middels de link.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven