Repair Café Berkelland levert professioneel geslepen tuingereedschappen

BERKELLAND  – Menigeen is weer in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer echt scherp. Maar opgelet: vele soorten van beplanting zijn erg gevoelig voor botte scharen. Hierdoor wordt feitelijk niet geknipt, maar gekneusd en levert bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het zeker veiliger, maar ook veel comfortabeler werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo ook snel tot persoonlijke verwondingen leiden.

Reparaties
Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin- en keuken apparaten & elektrische gereedschappen, slijpwerk en het vervangen van horlogebatterijen.
Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen.

Slijpwerk
Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt. Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Dagelijks
Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625 of email: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven