Sloopt u een gebouw in het buitengebied en wilt u daarvoor in de plaats vergroenen? Dan ligt er subsidie voor u klaar!

BERKELLAND – Als u in het buitengebied een gebouw (max. 500 m²) wilt slopen en op of rondom het sloopperceel natuur en/of landschapselementen wilt aanleggen, dan is de subsidie ‘Groen voor Rood’ misschien iets voor u. Meer informatie over de subsidie en het aanvraagformulier vindt u op: www.gemeenteberkelland.nl/Groenvoorrood.

Combinatie
Met de Groen voor Rood-subsidie willen we de sloop van overtollige gebouwen in combinatie met de aanleg van natuur en landschapselementen stimuleren. De subsidie bedraagt maximaal € 25,- per te slopen m² en maximaal € 2,- per m² aan te leggen natuur of landschapselement. Er zijn een aantal voorwaarden. Onder andere mag u het te slopen gebouw niet terugbouwen. Ook kan de sloopoppervlakte niet ingezet worden in een andere regeling die ruimtelijke ontwikkelingen op uw erf of op een andere locatie mogelijk maakt (bijvoorbeeld Rood voor Rood of de sloopbonusregeling). De Groen voor Rood-subsidie mag gecombineerd worden met de gemeentelijke asbestsubsidie.
Er is in totaal € 250.000 voor deze regeling beschikbaar.

Succesvol
Wethouder Arjen van Gijssel: “Met Groen voor Rood hebben we de succesvolle regeling uit de periode 2009-2014 nieuw leven ingeblazen. We helpen inwoners met oude schuren graag een handje met deze regeling. Het combineert de sloop van gebouwen met de aanleg van nieuw groen en verfraait meteen ons coulisselandschap.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven