Waarom het zo geweldig wonen is in Berkelland


BERKELLAND – Of het nu gaat om natuurschoon, voorzieningen, bereikbaarheid of veiligheid: Berkelland in de Achterhoek heeft het allemaal! Dat maakt dat het in deze gemeente heerlijk wonen, werken en recreëren is. De gemeente Berkelland bestaat uit grotere plaatsen zoals Borculo, Ruurlo, Neede en Eibergen. De kleinere kernen zijn: Beltrum, Geesteren, Gelselaar, Rietmolen, Noordijk, Haarlo en Rekken. En daarnaast zijn er nog vele buurtschappen. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het voor ieder wat wils biedt. Liefhebber van de rust en ruimte van het platteland of leef je pas op door de reuring van een stad? In Berkelland is het te vinden, ongeacht waar je naar op zoek bent.

Een huis (laten) bouwen
Door de toenemende vraag naar woningen in Berkelland heeft de gemeente besloten om de komende jaren fors in te zetten op woningbouw. Heb je het geluk dat je een bouwperceel hebt weten te bemachtigen? Gefeliciteerd, dat is goed nieuws. Er zijn zoveel opties waar je uit kunt kiezen. Een levensbestendige woning, gezinswoning, appartement of een tussenwoning: de mogelijkheden zijn eindeloos. En niets is zo leuk om de vorderingen van de bouw te volgen en alvast met de inrichting bezig te zijn. Om de in aanbouw zijnde woning te beschermen tegen onbevoegden is het belangrijk om te zorgen dat het terrein omheind is met goede en solide bouwhekken. Alleen jij plus de bouwvakkers hoeven immers toegang te hebben, en niemand anders.

Wat is er allemaal te doen in Berkelland?
Berkelland is erg in trek bij toeristen. En dat is niet voor niets. Neem nu het grootste doolhof van Nederland in Ruurlo of museum More dat gevestigd is in kasteel Ruurlo. Wandel over het beroemde Liefdespad waar de romantiek hoogtij viert, meet je sportieve krachten in het Klimbos en sluit de dag af in het nabijgelegen pannenkoekenrestaurant. In Borculo kunnen er musea worden bezocht waaronder het brandweer- of kristalmuseum. Verzot op recreëren in en bij het water tijdens zomerse dagen? Dan haal je je hart op bij de Hambroekplas in Borculo. Lekker zonnen, zwemmen, kanovaren of klauteren op één van de vele speeltoestellen. Verder kun je er heerlijk wandelen waardoor het ook een aanrader is tijdens andere seizoenen. In Gelselaar kun je het Blotevoetenpad wandelen. Dit is voor jong en oud erg leuk om te doen. Tevens kun je een bezoekje brengen aan museumboerderij Erve Brooks en er smikkelen van een overheerlijke pannenkoek in het bijbehorende restaurant. Kortom: in Berkelland is heel veel te doen. En het mooie is dat jij als (toekomstige) inwoner dat allemaal vlak naast de deur hebt.

De omgeving
Als we zeggen Achterhoek, dan bedoelen we een omgeving waar je bos, weilanden, landgoederen en heide vindt. En natuurlijk voegen we daar bij gemeente Berkelland nog de rivier de Berkel aan toe. Uitstekende ingrediënten voor eindeloze wandelingen, lange fietstochten en varen over de Berkel. De natuur binnen handbereik terwijl je ook van alle gemakken voorzien bent qua winkelaanbod, horeca en openbaar vervoer. Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor Berkelland als woonplaats. Want, zoals het in het dialect wordt gezegd, : “A’j doar woont wi’j d’r nooit meer weg”!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven