Wethouder Arjen van Gijssel in VNG-commissie Europa en Internationaal

BERKELLAND – Arjen van Gijssel, wethouder in Berkelland en huidig lid van het Algemeen Bestuur van de P10, is door het bestuur van de VNG benoemd in de VNG Commissie Europa en Internationaal. Van Gijssel heeft zijn Europaervaring opgedaan in zijn eerdere werkkringen bij het ministerie van Financiën en Aedes. Bij Financiën was hij Hoofd Europese Unie en Internationale Monetaire Zaken. Bij Aedes vervulde hij lange tijd de portefeuille Europa.

Brussel
Heel veel nationale wetgeving heeft een Brusselse bodem. Dat is aan de orde van de dag: stikstof, mestbeleid, infrastructuur, milieu. De VNGcommissie behartigt de belangen van de Nederlandse gemeenten en ondersteunt het VNGbestuur in diens gesprekken met het kabinet en Brussel over de uitvoering en aanpassing van Europees beleid. Arjen van Gijssel: ‘Ik ben vereerd dat ik voor een grote plattelandsgemeente als Berkelland kan inbrengen wat de uitwerking en het belang van Europese maatregelen is voor de leefbaarheid van het platteland. Dat deed ik al via de P10, maar nu ook via de VNG. Het is belangrijk dat het platteland zijn geluid laat horen!”

Wethouder
Vanaf zijn aanstelling als wethouder in 2022 ging Van Gijssel
(CDA) krachtig van start op zijn dossiers wonen, ruimtelijke ordening, sport en landbouwtransitie. Hij hecht tegelijkertijd groot belang aan regionale samenwerking. Hij is op dit moment voorzitter van de Thematafel Wonen in de regio en AB lid van de P10. De gemeente Berkelland is zeer actief in de P10 en VNG. Voor de P10 heeft de gemeente de totstandkoming van de Europa-strategie voor het platteland getrokken dat binnenkort door het AB wordt vastgesteld. Van Gijssel: ‘De kracht van de regio Achterhoek, P10 en VNG is het netwerk. We spreken voor miljoenen inwoners op het platteland, en zijn een onmisbare gesprekspartner voor Den Haag en Brussel’.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven