Dorpskerk Ruurlo elf zaterdagmiddagen open met mooie muziek


RUURLO – De deuren van de Dorpskerk in Ruurlo staan vanaf 22 juni tot 31 augustus elke zaterdagmiddag open. Dan kunnen bezoekers de kerk bezichtigen en genieten van mooie muziek. Al vele jaren zet de Protestantse Gemeente Ruurlo–Barchem de deuren van de kerk uitnodigend open tijdens de zomermaanden. Dit jaar is er steeds om 15.00 uur een muzikaal optreden. Tussen 14.00 en 16.30 uur kan men de zevenhonderd jaar oude Dorpskerk bezoeken om stil te zijn, een kaarsje aan te steken of van de gastvrouwen en -heren uitleg te krijgen over de lange geschiedenis van de kerk. Ook ligt er informatie over de ‘geheimen van de Dorpskerk’.

Twee koren
Op 22 juni zingen het koor Markant en het vrouwenensemble AmaZing uit Ruurlo van 15.00 tot ongeveer 16.00 uur. Sommige zangers zingen in beide koren en daarom leek het leuk deze keer samen een optreden te verzorgen. Beide koren zingen niet gelijktijdig, maar juist de afwisseling van het grote koor Markant en het iets bescheidener vrouwenensemble, ieder met een eigen repertoire, maakt het tot een bijzonder concert. Markant zingt onder meer bekende liederen als ‘Down to the River to Pray’ en ‘Is er een Land’. AmaZing zingt gospel, musical en pop, van langzaam naar uptempo en van onbekend naar een meezinger.

Veel muziek
In de komende weken zijn er op zaterdagmiddag ook orgelconcerten, een djembéworkshop, een concert met ‘quatre-mains’ op de vleugel en een optreden van kinderkoor Sing-a-Song. Het volledige programma staat op de website van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. De entree is alle zaterdagmiddagen gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven