Feestelijke opening bij de Scouting Borculo


BORCULO/GEESTEREN – Op de Sprakelberg in Geesteren vond afgelopen zaterdag de feestelijke opening plaats van de nieuwe terrasoverkapping van de Stichting Scouting Borculo. Vooraf aan deze opening sprak Stichtingsvoorzitter Marcel de aanwezigen kort toe en vertelde hij hoe het plan begin 2023 aan de bestuurstafel ontstond en het projectplan in het najaar van 2023 vorm kreeg door het ontwerp van Marit en hoe de bijbehorende bouwvergunning daarna werd verleend.

Vrijwilligers
Er is vanaf februari tot aan afgelopen donderdag, door de vele vrijwilligers hard gewerkt om de terrasoverkapping voor de opening af te krijgen. De voorzitter vertelde de aanwezigen dat er meer dan vierhonderd uur vrijwilligerswerk in zit, veelal op verricht de vrije zaterdag. Hij bedankte dan ook nogmaals alle vrijwilligers die – op enige wijze – hadden meegewerkt aan dit mooie project.  Naast een overkapping die activiteiten buiten mogelijk maakt bij druilerig of zelfs regenachtig weer wilde de Stichting ook iets anders realiseren via dit project. Vanuit het Transformatiefonds Sport 2020 was door gemeente Berkelland een bedrag beschikbaar gesteld om Scouting Borculo toekomstbestendiger te maken. Mede door deze subsidie was het mogelijk om op het dak van de terrasoverkapping zonnepanelen te plaatsen waardoor de exploitatiekosten beduidend zullen dalen. Hierdoor en enkele toekomstige verduurzamingsstappen gaat de Scouting hierdoor een zonnige toekomst tegemoet.

Eregast
Na deze korte uiteenzetting van het projectplan was het de beurt aan de eregast van die middag, Hoofd Kluskabouter Bart de Beuker. Bart zaagde met groots gemak de balken door, die de toegang versperden en hing vervolgens samen met enkele vrijwilligers een plaquette op. Deze plaquette vermeldt de namen van alle organisaties die financieel hebben bijgedragen aan dit project. De voorzitter benadrukte hierna nogmaals dat het zonder deze bijdragen voor Stichting Scouting Borculo niet mogelijk was geweest om dit project te realiseren en bedankte ze daarom nogmaals hartelijk voor hun bijdragen. Tenslotte was het tijd om het geheel onder het genot van een hapje en een drankje te bewonderen en bleef het nog enkele uren gezellig op de Sprakelberg.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven