Gemeenteraad Berkelland neemt kijkje bij waterpompstation Olden Eibergen

BERKELLAND – Vitens heeft de raads- en commissieleden uitgenodigd voor een werkbezoek op haar waterpompstation in Olden Eibergen. Op deze plek wordt al sinds 1935 door waterbedrijven water gezuiverd.

Presentatie
Het bezoek startte met een presentatie over de werkzaamheden van Vitens, de opgaven en uitdagingen waar men voor staat (zowel in haar hele werkgebied (Friesland, Drenthe, Flevoland en Gelderland) als specifiek in Berkelland) en hoe Vitens hier mee om wil gaan. Denk aan de groeiende drinkwatervraag, woningbouw en waterkwaliteit.

Rondleiding
Na deze presentatie startte de rondleiding door het waterpompstation. Water van de winvelden in Lochem, Neede (Noordijk), Haarlo en Olden Eibergen wordt hier gezuiverd. Dit gebeurt door een ingenieus systeem van pompen, zandfilters en waterontharding. De levering van water aan de regio (onder andere Eibergen, Neede en Haaksbergen) gebeurt ook door dit waterpompstation.

Interessant
Al met al een interessant werkbezoek, waarbij duidelijk werd dat Vitens hard werkt om onze drinkwatervoorziening van vandaag en morgen te garanderen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven