Gerrit Ruiter uit Borculo in het zonnetje gezet door Stichting Blijdschap Voor De Dieren

NEEDE – Blijdschap Voor De Dieren viert deze maand tweekeer een feestje in Neede. Op 10 mei vierden zij hun jubileum van vijf jaar. De stichting is zich vanaf de start gaan richten op herplaatsing en tijdelijke opvang (bij gastgezinnen) voor huisdieren. In de laatste jaren zijn we ons meer gaan richten op het sociaal maatschappelijk vlak in de vorm van de Nationale Dieren Voedselbank®. Zegt bestuurslid Jolanda Straalman. “Zij ondersteunen met maandelijkse dierenvoedselpakketten de minima in heel Nederland. Vorig jaar liep het aantal dierenvoedselpakketten op tot 35.000. Bij deze doelgroep merkt de stichting geregeld dat men huisdieren op de eerste plek laat komen. Men heeft weinig financieel te besteden en als er dan boodschappen gedaan moet worden, dan kiest men toch voor diervoer i.p.v. eten voor zichzelf. Dat is helaas uit pure noodzaak. Met de dierenvoedselpakketten wordt dit dilemma voorkomen, maar ook dat, in het slechtste geval, iemand afstand moet dan van zijn of haar huisdier. Dit prachtige werk kan de stichting waarmaken door trouwe vrijwilligers.  

Dag van de dierenhulpverlener
Op 15 mei vierde Blijdschap Voor De Dieren De dag van de dierenhulpverlener’. Dit is een initiatief van Stichting DierenLot. Gerrit Ruiter uit Borculo is sinds juli 2021 een trouwe vrijwilliger van stichting Blijdschap Voor De Dieren. Gerrit heeft bij Univé gewerkt als bedrijfsadviseur. Toen Gerrit met pensioen ging, kwam hij in de krant een artikel tegen van Frank Dogterom, waarin de stichting beschreven werd. “Met name de activiteiten daarin spraken mij erg aan”, aldus Gerrit. “Ik heb affiniteit met mensen helpen en ben een groot liefhebber van dieren”. “We hebben een fijn team waarin elkaar helpen erg belangrijk is.” “Iedereen wordt gelijkwaardig behandeld”.

Verhuizingen
De stichting moest, door de snelle groei, meerder kerenverhuizen van locatie. In 2021 is de stichting in Geesteren begonnen met het uitleveren van dierenvoedselpakketten. Daarna zijn er 2 locaties in Borculo gebruikt. Dit was het moment dat Gerrit zich aansloot. Inmiddels heeft er een verhuizing plaats gevonden naar een 4e locatie in Neede. Gelukkig is Gerrit met hen meeverhuisd. Hij liet zich niet tegenhouden door de langere fietsafstand. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het inpakken van de dierenvoedselpakketten en daarnaast gaat Gerrit af en toe mee naar congressen e.d. Het bestuur hoefde dan ook niet lang na te denken over wie er door Stichting DierenLot in het zonnetje gezet mocht worden.

Vrijwilliger
Er zijn opnieuw verhuisplannen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwbouwproject, voor een nieuwe locatie met een oppervlakte van 800 vierkante meter. Wil jij het team daar komen versterken? Op de website www.bvdd.eu kun je je aanmelden als vrijwilliger.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven