Maak kennis met Zorgnet Neede

NEEDE – Zorgnet Neede bestaat uit een vijftal zorgdisciplines die gezamenlijk werkzaam zijn vanaf de Braak 20 in Neede. Het gaat hierbij om diëtiek, osteopathie, ergotherapie, podotherapie en fysiotherapie. Naast de individuele behandelmogelijkheden wordt er veel multidisciplinair samengewerkt en hierbij is het gezamenlijke uitgangspunt “Positieve gezondheid”.

Positieve gezondheid is een benadering van gezondheid die zich richt op het bevorderen van het welzijn en de veerkracht van mensen in plaats van alleen het behandelen van ziektes. Het concept is gebaseerd op zes dimensies van gezondheid:

1. Lichaamsfunctie: het fysiek functioneren van het lichaam en de aanwezigheid of afwezigheid van ziekte.
2. Mentale functies en beleving: de emotionele en mentale gezondheid, waaronder zelfvertrouwen, veerkracht en stresshantering.
3. Zingeving: het gevoel van betekenis en doel in het leven en de mogelijkheid om eigen keuzes te maken en invloed uit te oefenen.
4. Kwaliteit van leven: tevredenheid met het leven, geluk en de mogelijkheid om van het leven te genieten.
5. Meedoen: sociale participatie en de kwaliteit van sociale relaties en netwerken.
6. Dagelijks functioneren: het vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren en zelfredzaamheid.

Deze manier van benaderen is erop gericht om mensen te ondersteunen in alle facetten van het leven om hiermee een optimaal welzijn te bereiken.

Wenst u meer te weten te komen over positieve gezondheid of heeft u een vraag voor één van onze aanwezige disciplines? U bent van harte welkom as zaterdag 15 juni tussen 10.00 uur en 14.00 uur aan de Braak 20 in Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven