Medailles VASBRENG-zwemmers op de Special Olympics Nationale Spelen

BERKELLAND – Na de Spelen in de Achterhoek en Twente was nu Noord-Brabant aan de beurt om het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in Nederland te organiseren. De Special Olympics Nationale Spelen Breda Tilburg 2024, waar de Berkellandse VASBRENG-zwemmers prima voor de dag kwamen.

Atletenparade
De openingsceremonie werd op vrijdagavond gehouden in de evenementenhal van Breda. De atletenparade was overweldigend. Zo’n drieduizend sporters deden mee aan twintig verschillende takken van sport. Zo mooi om te zien hoe deze zich allemaal voorbereid hadden. Natuurlijk werd ook weer onder begeleiding van de politie de Torch Run gehouden en werd de vlam in de hal ontstoken. Verder waren er diverse artiesten waaronder Frans Bauer die de feeststemming er goed in bracht.

Derde keer
Op zaterdag waren voor de zwemmers van VasBreng uit Berkelland, die voor de derde keer deel namen aan deze nationale spelen, de voorrondes in het zwembad van Drieburcht in Tilburg. Op zondag werden de finales gehouden. De toeschouwers op de tribune konden zien hoe de estafetteploeg van VasBreng in de laatste seconde goud moesten inleveren voor zilver. Bij de 25 meter vrije slag wist Peter Thuinte in zijn serie een bronzen plak te bemachtigen. In de daarop volgende series werden achtereenvolgend Raymond Molenveld tweede en ook Jeroen Deggerink kreeg de zilveren medaille.
Op de 25 meter schoolslag won Willie Walterbos goud en Dennis Eekelder brons. In de serie daarna verdiende Jeroen Deggerink nogmaals zilver. Al en al een zeer geslaagd weekeinde voor de zwemmers van VasBreng.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven