Volleybalvereniging Gemini beleeft topdag bij viering 50-jarig jubileum VC Reken

BORCULO/REKEN (D) – Zaterdag 25 mei was een delegatie van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini in Duitsland om het 50-jarig jubileum van de VC Reken mee te vieren. Het werd een dag die de deelnemers nog lang bij zal blijven.

Dankbaar
Vanaf de ontvangst tot het vertrek naar huis was het Nederlandse bezoek voor de jubilerende Duitse vereniging échte gasten; dankbaar voor de aanwezigheid van de oude bekende uit Borculo en de bijdrage aan de viering van het jubileum. Na de kennismaking en voor enkelen het weerzien met oude bekenden, was er voor iedereen te drinken en vele soorten gebak.

Voorstellen
Na de opkomst van de teams met jonge kinderen en het persoonlijk voorstellen van de teamleden, wonnen de Gemini-dames de heel leuke en spannende wedstrijd voor veel en fanatiek publiek, met 22-25, 25-17, 17-25 en 22-25, en daarmee ook de grote bokaal. Iedereen kreeg een jubileummedaille omgehangen en de vereniging kreeg een glazen beeld met inscriptie als aandenken aan de langjarige vriendschap. De beider leden die er ook bij de eerste ontmoeting in 1975 al bij waren, kregen nog een speciaal voor het jubileum gemaakt jubileumshirt en van de burgemeester van Reken een flesje ‘Rekener Speciaal’ en ‘Chocolade voor Vrienden’.

Feest
Na het eten werd er tijdens het afsluitende feest door de Borculose delegatie aan de jubilaris een volleybalcadeau aangeboden: voor vijf trainers een jaarabonnement op de Duitse versie van ‘1000 Drills’ met heel veel oefenstof in beeld en met toelichting. Het werd een gezellige avond met speeches en vijf benoemingen tot erelid, waarna er na dankzegging, voldaan huiswaarts werd gegaan met de afspraak dat beide verenigingen ernaar zullen streven om elkaar weer vaker te gaan ontmoeten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven