Yulia, Isolde & Larissa (RGV Ruurlo) behalen brons op NK Acrogym


RUURLO  – Op zaterdag 22 juni mochten Yulia, Isolde & Larissa van RGV Ruurlo afreizen naar Rotterdam voor het NK Acrogym. Er hebben wel vaker teams op een NK Acrogym gestaan, maar nog nooit in het ‘walhalla van de gymsport’, in AHOY Rotterdam. Nu al een unieke prestatie van de dames.

Geen laatste
Via drie plaatsingswedstrijden,  een districtsfinale en een half NK hebben Yulia, Isolde en Larissa zich weten te plaatsen voor dit NK Acrogym. Er waren twee halve finales en het niveau van de andere halve finale was erg hoog dus de meiden gingen zonder verwachtingen naar AHOY! Het doel was vooral om, van de zes deelnemende teams, in ieder geval geen laatste te worden. Ze mochten als eerste de Balans oefening laten zien. Een mooie, strakke en stoere oefening, waarbij de elementen stonden als een huis. Deze oefening werd beloond met een mooie vierde score van alle balans oefeningen. Als tweede oefening stond de tempo oefening op het programma. Deze oefening ging erg goed. De salto’s werden hoog gegooid en netjes opgevangen! Ook deze oefening werd beloond met een vierde plaats.

Allround uitslag
Door wisselende resultaten van de tegenstanders eindigde ze in de allround uitslag (score van de balans en tempo-oefening samen) zelfs op een derde plaats! Sowieso het NK in AHOY behalen is een prestatie om erg trots op te zijn en het is een ervaring om nooit te vergeten. Maar dat Yulia, Isolde & Larissa naar huis gingen met een bronzen medaille, dat hadden de meiden en trainsters Julia & Mandy niet verwacht. Het Acrogym seizoen is hiermee ten einde en in de trainingen wordt alweer vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven