Zes deelnemers aan de Open Tuindagen Borculo en Ruurlo

RUURLO/BORCULO – Maar liefst zes tuinen zijn er op zaterdag 15 en zondag 16 juni tussen 10.00 en 17.00 uur te bewonderen in Ruurlo en Borculo. In Ruurlo is dat de tuin van Marcel Borkus (Hof te Ruurlo) aan de Barchemseweg 40 en de tuin van Rob en Katinka de Weerdt aan de Karnebeeksteeg 10. In Borculo stellen Hugo Andriessen aan de Dr. Scheylaan 7, Monique en Wim Verdaasdonk aan de Warmelinkshof 13, Louise en Dolf Bierhuizen aan de Haarloseweg 6 in Borculo en Anton en Bertha Memelink aan de Ruurloseweg 6 hun tuinen open voor het publiek.

Duo
In de tuin van Marcel Borkus, Hof te Ruurlo, treedt tijdens de open tuindagen op zaterdag na 15.00 uur het duo Plain Talk en Levi Major op. Met een aanstekelijke kalmte zingt Levi Major over turbulente onderwerpen onder begeleiding van warme ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals. De soft pop-folk songwriter begon al op jonge leeftijd met muziek maken, sterk geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House & Nick Drake. In oktober 2023 bracht hij zijn debuut EP Meet Me At Dawn uit. Na de warme en enthousiaste ontvangst van zijn eerste werk staat de release van Ep 2 al in de planning voor begin 2025. Plain Talk is een songwritersduo geworteld in openheid en verbinding. De kern van het duo zit in de naam: hun muziek ontstaat uit een goed gesprek. Door hun eerlijkheid sporen ze het publiek aan om een connectie op te zoeken met de muziek en met elkaar. Plain Talk maakte in 2023 hun debuut als winnaar in het radioprogramma ‘Het Beste Liedje uit Eigen Land’ op NL Music en speelden het voorprogramma van Elske DeWall en Cristóvam. Hun grote inspiraties zijn Ben Abraham, Lizzy McAlpine, Sara Bareilles en de directheid van Taylor Swift.

Landschapstuin
Rob en Katinka de Weerdt aan Karnebeeksteeg 10 uit Ruurlo nemen voor het eerst deel aan de Open Tuindagen Ruurlo – Borculo. Rob en Katinka wonen sinds 2019 aan de Karnebeeksteeg met een tuinoppervlak van 1,5 hectare. Het is een landschapstuin die ontworpen is door buro Collou. De beplanting in de borders is speciaal gericht op het aantrekken van bijen en vlinders en een bonte verzameling kleurenpracht, wat bijdraagt aan de versterking van de landschappelijke natuurwaarden en het vergroten van de ecologie. Door de aanwezigheid van de natuurlijke singel is er ook voor de vogels veel bescherming.

Informatie
Voor meer informatie over de tuinen kan men terecht op de website www.berkelland.groei.nl. Bij de VVV in Ruurlo en Borculo en bij Hof te Ruurlo zijn informatieboekjes verkrijgbaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven