15 jaar cel geëist voor doden Wico van Leeuwen uit Borculo

BORCULO – Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van vijftien jaar tegen Mart B. (30). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Wico van Leeuwen, die ruim twee jaar geleden spoorloos verdween uit Borculo en nooit meer gevonden werd. Wico had geen vast woonadres en werkte als tuinman. Hij zocht onder meer via Facebook naar klanten. De vader van twee dochters en een zoon werd op 17 mei 2022 voor het laatst in leven gezien. Wat er daarna met hem is gebeurd, is ondanks uitvoerig politie-onderzoek nooit volledig duidelijk geworden. Ook een beloning van 10.000 euro leidde niet tot de gouden tip.
In augustus vorig jaar gaf het OM aan dat ze ervanuit ging dat Wico om het leven kwam na een val of duw van de trap. Daarna zou zijn keel zijn doorgesneden. Mart B. werd gezien als belangrijkste verdachte in de zaak. Wico woonde bij hem in en B. zei tegen zijn toenmalige vriendin dat hij Wico om het leven had gebracht.

Lichaam verstopt
B. wordt ervan verdacht dat hij Wico heeft gedood en daarna diens lichaam heeft verstopt. Bij de trap in de woning werden bloedsporen gevonden. DNA-onderzoek toonde aan dat dit bloed van de Achterhoekse tuinman was. B. verklaarde bij de politie dat Wico dood is. Er zijn volgens het Openbaar Ministerie geen aanwijzingen dat het slachtoffer vrijwillig is verdwenen of een natuurlijke dood stierf.

Eerder werd een 49-jarige man uit Eibergen aangehouden. Die bleek later niets met Wico’s vermissing te maken te hebben en werd weer vrijgelaten. De rechtbank doet op 2 augustus uitspraak.
Foto: Politie zoekt meerdere keren naar Wico

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven