200 kinderen uit Eibergen en Rekken eren op een interactieve manier over theater en multimedia


EIBERGEN?REKKEN – Op woensdagochtend 3 juli waren ruim 200 leerlingen van vier basisscholen uit Eibergen en één basisschool uit Rekken te gast bij de voorstelling GAMEN in Theater ’t Spieker in Eibergen. Het doel van deze voorstelling was om de kinderen op een speelse en muzikale manier kennis te laten maken met theater en multimedia. In de interactieve voorstelling, verzorgd door John Sonderen en Frans Kemna, ervaarden de kinderen hoe het is om met weinig middelen toch muziek te maken.

 

Kinderen en muziek
In de voorstelling missen John en Frans de bus naar school en besluiten ze te gaan gamen. Al snel komen ze vast te zitten in de game. De leerlingen van groep 3 en 4 kunnen John en Frans helpen door een bodypercussie-spel. Door zelf muziek te maken door te stampen, klappen en tikken hebben de kinderen John en Frans bevrijd en samen de game uitgespeeld. Deze multidisciplinaire voorstelling combineert slagwerk en multimedia op een unieke manier en zorgde voor een interactieve ervaring waar de kinderen nog lang over zullen napraten.

Muziek in de spotlight
Dit bezoek maakt deel uit van een groter programma dat in samenwerking met Culturije is ontwikkeld. Dit schooljaar stond in het teken van muziek. De groepen 1 en 2 genoten op school van de voorstelling Geitje bij, de groepen 5 en 6 bezochten botenhuis ’t Vonder voor de voorstelling Wakkerland en de groepen 7 en 8 gingen naar de schouwburg voor de voorstelling Broer. Volgend schooljaar zal er een nieuwe kunstdiscipline centraal staan om de leerlingen mee kennis te laten maken. Lezen wat Culturije nog meer doet? Dat kan op www.culturije.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven