Dinsdagavond zware buien verwacht


BERKELLAND – Het KNMI heeft code geel voor Gelderland en de rest van Nederland afgekondigd. Er wordt vanavond overlast verwacht vanwege zware onweersbuien.

Het wordt vandaag een stuk warmer dan gisteren. Volgens weerman Jeroen Elferink van Weerplaza loopt de temperatuur op tot 26 graden aan de randmeren en bijna 30 graden in de Achterhoek. Dat blijft in ons land natuurlijk niet zonder gevolgen: “Het is echt wel een benauwde dag.” Het wordt volgens Elferink wel een dag voor de korte broek, maar ook een dag om je niet te veel in te spannen.

Lokaal zware buien
En na zo’n dag, weet iedereen, dan komt de omslag. Het KNMI geeft voor dinsdagavond van 19.00 tot 23.00 uur dan ook code geel af in onze provincie. Elferink legt uit: “Het benauwde weer wordt weggejaagd door onweersbuien. Er zit veel dynamiek in de atmosfeer. Zeker in de namiddag en avond moet Gelderland rekening houden met lokaal zware buien. Dan moet je denken aan hagelstenen en ook zware windstoten van 80 kilometer per uur.” Daarna is volgens de weerman de warmte weer weg.

Zomer moddert aan
Elferink verwacht niet dat het weer deze week nog echt stabiel wordt: “Temperatuur van 22 tot 24 graden de komende dagen. Helemaal niet verkeerd. Maar elke dag kans op een bui, zeker weer richting vrijdag.” En daarna? Daarna zou het best wel eens beter kunnen worden: “Het ziet er toch naar uit dat richting of na het weekeinde toch allemaal iets beter wordt. Hoge drukinvloeden lijken toe te nemen”.

 

Door: Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven