Eindkeuring Kalverclub Borculo e.o.


BORCULO – Zaterdag 29 juni was de eindkeuring van de kalverclub, hierbij gingen Derk te Brinkhof en Gerrit Geerdink samen op pad om bij de deelnemers langs te gaan. “Dit doen ze al heel veel jaren en altijd met veel plezier, hij zijn wij als KOC dan ook erg dankbaar voor. Het parcours werd gelopen met het kalf, waar de deelnemers als een paar maand mee aan het oefenen zijn. Deze dag was het erg warm dit was dan ook iets wat nadelig voor het kalf en deelnemer op een perfect parcours te lopen. Maar de correcte omgang met het kalf wordt het hoogst gewaardeerd en daarna of het kalf keuring schoon is en het deelnemers boekje goed is bijgehouden”.

 

Twee groepen
Aan de keuring van de kalver-opfokclub Borculo e.o. deden dit jaar 10 kinderen mee. Deze konden precies verdeeld worden in 2 groepen namelijk gevorderden en aspiranten. ‘S avonds na de eindkeuring werden de prijzen en diploma’s uitgereikt bij de Melktap in Geesteren. De wisselbeker werd gewonnen door Berend ter Maat, hij behaalde van alle keuringen de meeste punten. Doordat hij in de groep van aspiranten zit is dit een extra knappe prestatie. Bij de groep aspiranten werd Berend ter Maat dan ook eerste met zijn kalf Wiltink Bep 246. Tweede werd zijn broertje Willem ter Maat met zijn kalfje Wiltink Beatrix 116. Op de derde plek eindigt Ize Esselink met haar kalf Uzelette. Bij de gevorderden ging Tim er met de eerste prijs vandoor, zo ging Liz Schepers de winnares van vorig jaar er met de tweede prijs vandoor samen met haar kalf Sientje 148. Babette van de Brug mocht de derde prijs mee naar huis nemen met haar kalf Tinie 193. En dit met allemaal maar 1 punt verschil tussen de eerste en de derde prijs.

 

Eindkeuring
Extra prijzen waren er voor Willem ter Maat met het hoogste aantal punten tijdens het voorbrengen van het kalf met de eindkeuring. En voor Babette van de Brug ook voor het hoogste aantal punten tijden de eindkeuring voor het voorbrengen van het kalf. Deze deelnemers kregen allebei een kalverdekje. ” Ook hebben we dit jaar nog een jubilaris namelijk Tim die 5 keer heeft meegedaan aan de KOC, hiervoor krijg hij een beker. Deze dag was er ook nog een jarige namelijk Britt Dijkman die 5 jaar werd en daarmee de jongst deelnemer is, ze kreeg een foto en deken cadeau namens de KOC. We hebben er dit jaar weer een geslaagde KOC van kunnen maken en willen daarom iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Hopelijk tot volgende jaar!”.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven