Expositie in Eibergen over emigrerende Achterhoekers

EIBERGEN – Onder de titel ‘Achterhoekers op drift: de vergeten ramp met de Phoenix’ is van 10 juli tot en met 10 augustus een reizende tentoonstelling van de Historische Kring Kotten te bezoeken in museum De Scheper in Eibergen. Doelstelling van deze expositie is doorgeven, informeren en leren van de geschiedenis.

Emigreren
Emigratie is van alle tijden. Mensen emigreren vanwege oorlogen, hongersnood of geaardheid. In deze tentoonstelling staat de vraag ‘Ging mijn familie ook?’ centraal. Begin 19de eeuw vertrok een groep Winterswijkers met het schip ‘Phoenix’ naar Wisconsin, Amerika. Na een lange reis brak in het zicht van de haven brand uit aan boord. Door het ontbreken van voldoende reddingsboten kwamen daarbij veel mensen om het leven..

Routes
Omdat ook in de 21ste eeuw veel bevolkingsgroepen door diverse oorzaken op drift zijn en vaak via de meest moeilijke en gevaarlijke routes een veilig land proberen te bereiken, is het goed dat dit verhaal door middel van foto’s en verhalen verteld wordt.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven