Zomerfietstocht Historische vereniging Oud Noordijk

NOORDIJK – De fietscommissie van de Historische vereniging Oud Noordijk verzorgt op zondag 14 juli wederom haar traditionele Zomerfietstocht. De organisatie heeft een tweetal aantrekkelijke fietsroutes uitgezet, van 25 en 40 kilometer.

Oale Schole
Start en finish is voor beide afstanden het gebouw De Oale Schole aan de Schoolweg in Noordijk. Er kan op deze zondag gestart worden tussen 9.30 uur en 11.00 uur. Deelname kost 3 euro per persoon, maar kinderen onder de 12 mogen gratis mee, voorop, achterop of op hun eigen twee- of driewieler.

Rust
Er is in het Achterhoekse en Twentse mooie coulisselandschap veel te zien zonder dat je van elkaar hinder ondervindt. Ruimte genoeg om veel fietsers te laten genieten van de rust, de ruimte en de schoonheid van het platteland. Het parcours kent geen steile klimmetjes zoals in de Tour de France. De Needse berg verdient nauwelijks zijn kwalificatie als berg, maar is wel wonderschoon. Er is voor iedereen wel wat te beleven.

Natuuromgeving
De fietscommissie wil jaarlijks de fraaie natuuromgeving delen met de deelnemers en hen ervan laten genieten. Bij het uitzetten van de routes zijn suggesties van deelnemers aan eerdere fietstochten meegenomen. De routes, die hoofdzakelijk door de buitengebieden lopen zijn voor alle leeftijdsgroepen te doen.
Ergens onderweg is er een rustpunt met wellicht een kop koffie, thee of een frisdrankje, met toebehoren, maar dat is voor eigen rekening.

 

Foto: Bert Rooiman

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven