Eetcafé Rekken: Gaan met die banaan!


REKKEN  – Het Eetcafé is niet van de snelle hap. Het populairst is het avg’tje, oftewel aardappelen-vlees-groenten. Daarnaast zijn ook stamppotten geliefd. Bij al deze hoofdschotels is een voor- én nagerecht. Soms schiet de keukenbrigade uit haar slof met een spraakmakend gerecht, zoals bij het februari-diner. Daar stal het voorgerecht ‘Perensalade met Danish Blue’ de show. In Eurovisie Songfestival-termen: ‘Douze Points!’

Kakelvers
Door de heersende griep vielen er wat uitvallers te noteren, maar gastvrouw Alie Sieben kon nog enkele gasten van de wachtlijst laten instromen. Woordvoerster Marianne Blaauboer kondigde aan dat het menu vanwege die rondwarende virussen daarom uitblonk in vitamientjes en versheid. Een fruitig voorgerecht en een hoofdgerecht met verse ananas. De toch nog 50 gasten werden weerbaar gemaakt door de volgende keukenbrigade: Alie, Betsie, Charon, Chris, Ellen, Henk, Jaqueline, Luuk, Marianne, Marco, Peter, Truus en Wolf. Achmed, die als alleenstaande minderjarig vluchteling (AMV) meedraait in de bediening, keerde voortijdig huiswaarts wegens ziekte.

Bananen en peren
Ook in hoeveelheid meteen een pittige menu-opening: ‘Perensalade met Danish Blue’. De Conference-peren liggen er in tranches gesneden prachtig bij op een bedje van rucola-sla en geroosterde walnoten met honing. De peren vormen een gewaagde smaaktegenstelling met de Deense blauwschimmelkaas. Om de peren tijdig rijp te krijgen, hielp een grootmoeders trucje door een aantal dagen bananen op de nog harde peren te leggen. Bananen stoten van nature beetjes ethyleen uit en dat versnelt de rijping van ander fruit. Gaan dus met die banaan! Het hoofdgerecht met mie, kipstoofpot met verse ananas en komkommer-paprika salade, was machtig lekker. Het nagerecht was kwark met echte vanille, afgetopt met heerlijke kaneel-cake. De vanille smaak kwam niet geheel tot haar recht, maar de combinatie kwark met gebrokkelde kaneel-cake was top. Ook hier een lekkere smaaktegenstelling, al hadden sommigen nog graag een toefje honing in de kwark gewild. Al met al weer een buikig topdiner. Gevraagd naar wat cijfers gaf men gemiddeld een 8! Maart roert zijn staart Het volgend diner is op dinsdag 4 maart 2025 in de Antonius. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545–43 1656 of via [email protected] kunt u een dinerbon bestellen. (PvdV)

 

 

 

 

 

 

◄ Het voorgerecht ‘Peren-salade met Danish Blue’.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven