Uitgelezen seizoensmaaltijd bij Eetcafé Rekken


REKKEN – Op dinsdagavond 3 juni aan het eind van de middag gingen de deuren van de Antoniuskerk in Rekken weer open voor de maandelijkse maaltijd van het Eetcafé. Dit keer rekenden we, volgens opgave, op 60 deelnemers. Een weekje eerder waren de vrijwilligers al bij elkaar gekomen om wederom een heerlijke, gezonde maaltijd te bedenken. Tegen half 6 dienden de eerste bezoekers zich al aan en konden ze alvast een drankje gebruiken voordat het eerste gerecht om zes uur werd opgediend. Dat was een heldere groentesoep op basis van een, door de koks zelf getrokken, bouillon. Om hier een vrolijk tintje aan te geven was de soep voorzien van lettervermicelli. Zoals Marianne Blaauboer in haar openingswoord al had aangegeven konden de gasten proberen hier woorden van te maken en zou het langste woord beloond worden met een gratis drankje. Deze prijs ging naar Femke Leusink, die met hulp van de aan haar tafel zittende vrijwilligers “Eetcafé Rekken” bij elkaar had gesprokkeld.

Aanwinst
Femke is onze nieuwste aanwinst in de vrijwilligersploeg. Nadat ze ook al haar hulp had verleend bij de vrijheidsmaaltijd in mei, was ze zo enthousiast geworden dat ze nu besloten heeft om haar diensten aan te blijven bieden. Met haar jeugdige verschijning – ze is 12 jaar – zorgt ze voor een opmerkelijke verjonging van het team van vrijwilligers! Na de hoofdmaaltijd, die bestond uit asperges, ham, gekookt ei met pittige saus, en krielaardappeltjes, kondigde Marianne nog een andere verandering in het team aan: na zeven jaar van niet aflatende trouwe dienst gaat kok Marco ons verlaten. We zullen hem ongetwijfeld gaan missen! Gelukkig is er een  nieuwe kok in beeld: Iwan Kerkemeijer. Vandaag heeft hij alvast meegeholpen met de bereiding van de maaltijd en de volgende keer zal hij weer van de partij zijn. Fijn dat Marco heeft aangeboden om de komende tijd, indien nodig, nog zijn assistentie te verlenen.

Bedankt
Marianne bedankte Marco in een speech waarin ze benoemde welke kwaliteiten hij in de afgelopen jaren heeft ingezet. Tevens kreeg hij een boekwerkje met herinneringen, teksten en illustraties die door de andere vrijwilligers waren verzameld. Een bijzondere vermelding verdient ook de aanwezigheid van onze eregasten van vandaag: de familie Reinders van vleesbedrijf De Hoeve. Het eetcafé wordt al vanaf het ontstaan door hen gesponsord. Ter afsluiting van de maaltijd kwam er een toetje dat bestond uit romige yoghurt met daarop een compote van aardbeien en rabarber, waarna er nog nagepraat kon worden onder het genot van een kopje koffie of thee. Bij het naar huis gaan wachtte de bezoekers nog een verrassing: aan gezien de hoeveelheden ruim waren ingeschat kon men nog een restje van het een en ander mee naar huis nemen. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Wilt u de volgende keer (dinsdag 1 juli) ook aanwezig zijn? Iedereen die in Rekken woont, of daar een binding mee heeft, kan zich opgeven bij Alie Sieben, tel. 0545-431656 of e-mail [email protected].

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven