Eetcafé Rekken: even wat minder, maar het eten niet


REKKEN – Eetcafé Rekken ontvangt elke maand in de Antonius gemiddeld zo’n 45 gasten. In  augustus was dit liefst een derde minder. In juli viel door een hittegolf (35ºC) het diner zelfs uit. En vanwege de vakantieperiode hield de bezetting van de keukenbrigade ook niet over. Kortom, een pas op de plaats. Even wat minder is soms precies genoeg.

Tariefsverhoging
Koksmaatje Betsie van Kemenade leidde het diner met warme woorden in. Enkele vaste gasten die een goede binding hadden met het Eetcafé, zijn ons ontvallen. In een korte stilte werden ze passend herdacht. Verder gaf Betsie aan, dat ons vanaf september een tariefsverhoging te wachten staat wegens flink gestegen kosten voor boodschappen en energie. De prijs van een 3-gangen-diner gaat daarmee van € 10 naar € 12,50.

Sint-Jan
De starter was aspergesoep. Niet helemaal de tijd meer voor asperges, want het Nederlandse aspergeseizoen loopt traditiegetrouw van half april tot eind juni. Traditioneel gezien eindigt het seizoen op 24 juni: de feestdag van Sint-Jan. Dit heeft echter niets met elkaar te maken. Na 21 juni neemt het aantal zonuren per dag weer af, en daardoor groeien de aspergeplanten minder goed. Dat Sint Jan vlak na deze dag valt, maakt het als geheugensteuntje makkelijk te onthouden. Het diner –waaronder aspergesoep- dat gepland stond voor juli, ging niet door vanwege de hittegolf. Zoals het efficiënte koks betaamt, was de bouillon al getrokken en deze werd met de asperges ingevroren. Zo bewaard kun je ze nog wel vier tot zes maanden goed houden. Nu werd deze soep alsnog uitgeserveerd. Heerlijk! Het hoofdgerecht bestond uit saucijzen met bietjes, gekookte aardappelen en bleekselderijsalade. De saucijs was heerlijk gekruid en de bleekselderijsalade bleek niet aan te slepen. Toetje was vlaflip met echte aardbeien. De keukenbrigade bestond dit keer uit: Alie, Betsie, Charon, Yvonne, Iwan, Marco, Peter, Ria, Truus en Wolf. Het volgend diner is op dinsdag 2 september 2025 in De Antonius. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur.  Wilt u iemand die binding heeft met Rekken verrassen óf verleiden tot een proefdiner? Bij Alie Sieben, tel. 0545 – 43 1656 of via [email protected] kunt u een dinerbon bestellen.  (PvdV)

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven