Graan Cru Primeur onderstreept kracht van korte keten en culinaire innovatie


RUURLO – Tijdens de bijeenkomst De Smaak van de Achterhoek in Villa Ruimzicht vond de uitreiking plaats van de Graan Cru Primeur 2025, gevuld met de allereerste maling Nederlandse zomertarwe van De Heikamp. Het Gouden zakje graan werd ceremonieel overhandigd door Bert van Zijtveld, eigenaar van restaurant De Heikamp in Ruurlo, aan Hans Steenbergen, trendwatcher, Dutch Cuisine Ambassadeur en co-founder van Food Inspiration.

Unieke positie
De Graan Cru Primeur is afkomstig van tarwe die wordt verbouwd op de eigen boerderij. Ze zijn het enige restaurant in Nederland dat zelf tarwe teelt. Daarmee benadrukt De Heikamp haar unieke positie in de gastronomie en duurzame landbouw.  “Met de Graan Cru Primeur willen we consumenten bewust maken van de oorsprong van hun voedsel,” sprak Van Zijtveld tijdens de ceremonie. “Voor ons is het vanzelfsprekend: de eieren komen van onze buurman, het meel van onze eigen tarwe. Daarmee bakken we de lekkerste pannenkoeken, puur en oorspronkelijk.” De uitreiking vond plaats in het kader van De Week van Ons Eten, een landelijke campagne die de herkomst van voedsel en de rol van lokale producenten centraal stelt. De keuze om het zakje aan Hans Steenbergen te overhandigen is een erkenning van zijn inzet voor Dutch Cuisine, waar De Heikamp ook aan deelneemt.

Ondernemerschap
Steenbergen prees Van Zijtveld om zijn ondernemerschap: “Bert maakt daadkrachtige keuzes. Zijn inzet en lef om vol passie en vanzelfsprekendheid als ondernemer de verbinding tussen boer en consument te leggen, zijn bewonderenswaardig. En dat hij deze culinaire uitdaging aangaat als pannenkoekenrestaurant, maakt het des te krachtiger.” Dutch Cuisine staat voor pioniers: chefs die de Nederlandse keuken heruitvinden, boeren die duurzaam produceren, ondernemers die de keten verkorten en consumenten die kiezen voor lokaal en verantwoord. Samen vormen zij een beweging die de Nederlandse eetcultuur wereldwijd op de kaart zet. Duurzaam, gezond en gruwelijk lekker. Met de uitreiking van de Graan Cru Primeur én de nominatie van Van Zijtveld voor de Gelderse Waarde-Ring in de categorie Culinaire verbinder, bevestigt De Heikamp haar toewijding aan een toekomstbestendige voedselketen waarin smaak, herkomst en verbinding centraal staan. www.heikamp.nl

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven