Gemeente Berkelland nodigt ondernemers uit eigen ‘achtertuin’ te ontdekken

BERKELLAND – Van het karakteristieke en historistische coulisselandschap tot de bijzondere beekjes en de Berkel: de omgeving van Berkelland is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten. Dit voorjaar start het programma IVN Gastheer van het Landschap, waarin ondernemers meer leren over de natuur in Berkelland en omgeving. Want een ondernemer die weet welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en beleven is. Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het programma via http://www.ivn.nl/gastheer-landschap-berkelland.

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het landschapsverhaal van Berkelland, de oorsprong, cultuurhistorische waarden, toeristische kansen en de bijzondere natuurparels. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft. Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Berkelland. Samen met eerder opgeleide Gastheren en –vrouwen gaan de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om de Achterhoek (nog) beter op de kaart te zetten.

Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op 9 februari 2021. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de IVN Gelderland en gemeente Berkelland. Aanmelden kan op http://www.ivn.nl/gastheer-landschap-berkelland. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

Foto: Jos Groot Zevert

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Gemeente Berkelland nodigt ondernemers uit eigen ‘achtertuin’ te ontdekken”

  1. als je dan gastheer of vrouw moet zijn voor je gasten . bied dan de cursus gratis aan en ga geen geld vragen de ondernemers hebben het al moeilijk genoeg .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven