Internationale Vrouwendag 2021: ‘Invloed met Impact!’


BERKELLAND – Net als de afgelopen jaren hadden de vrouwen van CDA Berkelland op Internationale Vrouwendag graag ook dit jaar een netwerkontbijt georganiseerd voor vrouwen uit Berkelland. Het ontbijt dat inmiddels jaarlijks bij het CDA Berkelland op de agenda staat en dat met veel plezier georganiseerd wordt door de dames. “Hoe graag we dat ook dit jaar gedaan hadden, wij vinden het op dit moment niet gepast. We maken nu even een pas op de plaats en hopen volgend jaar onze traditie weer voort te kunnen zetten” zegt CDA raadslid Marian Bolster. “Tijdens ons ontbijt van vorig jaar stonden we aan het begin van deze Corona pandemie, waarbij wij net geadviseerd werden onze handen goed te wassen en geen handen meer te schudden. Toen, nog wat onwennig met deze maatregelen, hadden wij niet kunnen voorzien wat een impact deze pandemie op onze samenleving zou gaan hebben. Het raakt een ieder in meer of mindere mate, ons medeleven gaat dan ook uit naar iedereen die dat op dit moment kan gebruiken!”.

Een idee van vorig jaar: Beweegtuinen in Berkelland!
“Ook hadden we niet kunnen vermoeden dat ons thema van vorig jaar ‘Een gezonde leefstijl’ op dit moment zo actueel zou zijn. Het was ons doel om de opgehaalde ideeën bij dit ontbijt samen te voegen tot een initiatiefvoorstel en deze namens de vrouwen van Berkelland aan te bieden aan de betreffende portefeuillehouders. Helaas is dit er, door de tussenkomst van Corona, nog niet van gekomen. Wel hebben wij één van de ideeën, de aanleg van beweegtuinen, onder de aandacht gebracht binnen onze gemeente. Samen met hen pakken wij dit verder op!” laat collega raadslid Martine Tenhagen weten.

Internationale vrouwendag 2021: ‘Invloed met Impact!’
Hoewel de vrouwen van het CDA Berkelland dit jaar geen ontbijt organiseren, willen ze wel graag aandacht vragen voor deze dag, die dit jaar als thema ‘Invloed met impact’ heeft. “De positieve invloed die vrouwen kunnen hebben op de verharding van onze samenleving! Hoe mooi zou het zijn dat we weer wat meer oog voor elkaar hebben, dat we elkaar weer echt gaan zien en er voor elkaar zijn wanneer we dat nodig hebben? ‘Naoberschap!’” klinkt Veronica Kasteel enthousiast en gedreven. “Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier. En dat begint al dichtbij huis… oprechte aandacht voor elkaar en omkijken naar elkaar!”.

‘Hoe is het met jouw buurvrouw?’
“Laten we beginnen met het verschil te maken in Berkelland. Help jij ons mee? Heb je goede ideeën, wij horen ze graag!”sluit Natasha Kolbeek af. De contact informatie vindt je op http://www.cdaberkelland.nl. Natascha, Marian, Martine en Veronica verheugen zich nu al op het Vrouwenontbijt van volgend jaar, wat dan plaatsvindt op 8 maart 2022.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven