Metamorfose TV Mallumse Molen compleet met komst 2e padelbaan


EIBERGEN – Het park van TennisVereniging Mallumse Molen ligt enigszins verscholen op het sportpark aan de Bijenkamp in Eibergen, maar wie de afgelopen maanden langs is gereden, heeft veel reuring kunnen ontdekken en ook de grote banner bij de ingang was niet te missen. Op deze banner staat met grote letters: Hier bouwt TV Mallumse Molen aan een duurzame toekomst! Loopt u even met mij mee om een kijkje te nemen?

Eenmaal door de poort zie je direct de metamorfose die plaats heeft gevonden. Naar links kijkend zie je 3 nieuwe smashcourt banen met nieuwe bankjes en scoreborden. Rechts zie je dat de tuin flink onderhanden is genomen. Je loopt iets verder en staat nu op het terras en kijkt uit over 2 kunstgrasbanen en een splinternieuwe padelarena. Het valt je meteen op dat alle banen bezet zijn. Er heerst een vrolijke sportieve sfeer en de jongelui op de voorste baan hebben een geluidsboxje meegenomen en daaruit klinkt gezellige muziek.

Padelarena
Je schrikt op van een paar flinke knallen van ballen die tegen het glas worden geslagen van de padelarena. Het gaat er behoorlijk fanatiek aan toe. Inmiddels mag er weer gedubbeld worden en zijn ook de lessen weer gestart. Padel is nog een redelijk jonge sport en veel van de tennissers heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om één van de vele clinics te volgen om kennis te maken met deze sport. Het blijkt wat makkelijker te leren dan tennis en de padelbaan is bijna alle avonden en weekenddagen volgeboekt. Wie eenmaal het padelracket in de hand heeft gehad, lijkt besmet te raken met het, overigens erg gezonde en leuke, padelvirus.

De energie die gestoken is in de vele activiteiten die georganiseerd zijn om onder andere nieuwe leden binnen te halen, hebben hun vruchten afgeworpen. Maar liefst 117 nieuwe leden vonden deze club het afgelopen jaar! Het wordt dan ook wel heel aantrekkelijk gemaakt om kennis te maken met zowel de tennissport als de padelsport. TV Mallumse Molen daagt een ieder uit om mee te doen aan de zomer challenge! Voor slechts € 30,– kun je de komende 4 maanden onbeperkt padellen en tennissen. Nog nooit gepadeld? In 1,5 uur krijg je de basis geleerd voor maar €10,–. Je hoeft zelf nog geen racket of ballen aan te schaffen, want die mag je beide lenen van de club.

Ik hoor je denken, allemaal leuk en aardig, maar je schreef net dat die padelbaan steeds is volgeboekt. Nou, er zijn heus nog wel wat gaatjes over en zeker als je tijdig reserveert dan heb je wel een plekje. Ook wordt er in de padel-app vaak gevraagd om mensen die zin hebben om een balletje te slaan, dus je hebt niet persé maatjes nodig om deze sport te gaan beoefenen. Daarnaast kan ik met jullie een nieuwtje delen. Afgelopen donderdag is er op de algemene ledenvergadering gestemd voor de verdere aanleg van een 2e padelkooi en dat is door een grote meerderheid akkoord bevonden!

Hoe ze dat doen en gaan betalen? Deels door middel van padelli’s en deels uit de middelen van de club. Padelli’s? Ja, er is al voor € 15.000,– aan een soort van certificaten verkocht aan leden, die daarmee een geldelijke bijdrage leveren aan de realisatie van de 2e baan. Uiterlijk na 3 jaar krijgen ze hun investering terug met rente. Met rente? Jazeker, dat bestaat nog.

Maar goed, we dwalen af, even terug naar het terras. Het begint iets te schemeren en de verlichting wordt aangedaan. Duurzame ledverlichting verlicht het park. Je kijkt verder om je heen en ziet nieuw
terrasmeubilair, dat ernaar verlangt om op gezeten te worden. Mooie ronde banken, maar ook hoge tafels met dito stoelen onder een mooi afdak met zicht op alle banen.

Clubhuis
En dan daar nog het clubhuis. Sinds deze week mogen we weer een kijkje binnen nemen. We komen binnen in een halletje, waar ook de padelrackets liggen en lopen dan linksaf het clubhuis binnen. Een totale metamorfose heeft zich hier voltrokken. Er is een muur deels weggebroken, zodat er meer ruimte is om te zitten en er vanuit binnen niet alleen zicht is op de tennisbanen, maar ook op de padelarena. De muren zijn allemaal geschilderd, de bar opnieuw aangekleed, de verlichting vernieuwd en het ademt warmte en gezelligheid uit. Eigenlijk wil je direct een kop koffie met wat lekkers bestellen, maar helaas nog even geduld, de bardienst start binnenkort weer.

Je loopt naar buiten en wandelt na een aantal begroetingen weer richting parkeerplaats en verwondert je over alles wat je hebt gezien. Hoe dan?!

Heb je al die sponsoruitingen gezien? Maar liefst 39 sponsoren dragen deze club een warm hart toe. Maar het belangrijkste aandeel wordt toch geleverd door de leden zelf. Enthousiaste en betrokken leden. Lid zijn van een vereniging, dat voelt immers als thuis komen, je wordt gekend en gezien, je deelt lief en soms ook (blessure)leed. Het wordt gewoon een klein beetje familie en daar heb je best wat extra’s voor over, toch?

Een warme hartelijke familie welteverstaan, die ook jou, als lezer, van harte uitnodigt om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Hopelijk kan er dan een drankje genuttigd worden op het mooie terras of in het gezellige clubhuis. Ze kijken naar je uit!

Foto: Het nieuwe bestuur van TV Mallumse Molen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven