‘Kei-Tof’ binnenkort ook in Sierra Leone


BORCULO – Door corona is men in Berkelland creatief bezig geweest. Kinderen en volwassenen verfden keitjes “Kei-Tof”. Deze werden her en der gelegd, zodat ze gevonden werden en weer verder konden zwerven. “Onze kleinkinderen en ik hebben ook verschillende keitjes gevonden”, zegt Wilma Beskers uit Borculo.  “Nu willen we deze keitjes verder laten zwerven en wel naar een ander continent. Afrika, Sierra Leone naar de plaats Makombeh. Van de keitjes die wij vonden heb ik een foto doorgestuurd naar onze schoonzoon Eamonn Hanson. Deze foto is gedeeld in een app-groep met leraren van de school in Makombeh. Het schoolhoofd Hassan Sesay vond het zo’n leuke creatieve actie, ze willen dit ook gaan doen met hun leerlingen. “Painting Stones”.

Ter informatie:
Sierra Leone is het vaderland van de schoonzoon van Wilma schoonzoon. “In 2005 zijn wij in Makombeh geweest. Toen is daar de eerste waterput aangelegd. De school is in 2007 klein begonnen met één leslokaal, onder de bomen. Heden, 2021 krijgen ca. 200 kinderen les. Ook kinderen uit buurtgemeenten. Het is een openbare school. Lessen in het Engels en alle kinderen zijn welkom. Jongens, meisjes, kinderen met een beperking. Een maal per jaar gaat onze schoonzoon er naar toe. Door corona is dat nu anders. Hij hoopt dat hij er volgend jaar weer naar toe kan gaan. De school is ondergebracht in een stichting, iedereen werkt onbezoldigd. Reiskosten betalen ze zelf. Materiaal wordt ter plekke gekocht. Schoolkostuums wordt door de kleermaker gemaakt. Schoolgebouwen, toiletgebouwen zijn gebouwd door de plaatselijke bevolking. Onderhoud, alles doen ze daar zelf. Er is doorlopend contact via de app-groep. Af en toe stuurt men een nieuwsbrief. Op deze website kan men meer lezen over de stichting http://www.stichtingmakombeh.nl

Donatie
“Bij zijn eerstvolgende bezoek neemt Eamonn onze keitjes mee. Hij neemt de geverfde stones van Makombeh mee terug naar Nederland, via hem komen ze dan in Berkelland. Er is echter een maar… ze hebben geen verfspullen. Mensen die dit initiatief een warm hart toedragen kunnen hiervoor een donatie doen. Er is ongeveer € 500,00 nodig, hoe te doneren kan men vinden op de website, bij donatie graag vermelden “Kei-Tof”. Misschien is er op het eind van het schooljaar een sponsorloop of een idee om samen met een sportverenging iets te organiseren, alle kleine beetjes helpen. Wat zou het “Kei-Tof” zijn als alle 200 kinderen en belangstellende ouderen in Makombeh keitjes zouden kunnen verven!

Vinden jullie dit een leuk initiatief? Laat het Wilma en haar familie weten. Email [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven