Trainer Henny Wevers sluit loopbaan af

_dsc_0326.jpgEIBERGEN – Liefst 35 jaar lang stond hij langs de lijn. Vanaf volgend seizoen heeft Henny Wevers (64) heel wat meer vrije tijd. Want de voetbaltrainer uit Winterswijk zet een punt achter zijn loopbaan. Zijn laatste vereniging, FC Eibergen, biedt hem op zaterdag 30 mei een afscheidswedstrijd en receptie aan.

De laatste acht seizoenen stond Wevers aan het roer van SSSE, dat in 2006 na de fusie met Sportclub Eibergen overging in FC Eibergen. Hij begon zijn loopbaan bij Ratum. Verder had hij WVC, AZSV, Pax, Doetinchem, SVV’56, HSC’21 en SKVW onder zijn hoede. Hij groeide uit tot één van de meest bekende coaches van het Achterhoekse en Twentse trainersgilde. Wevers zal overigens niet helemaal van de velden verdwijnen: vanaf volgend seizoen wil hij zich bezighouden met de C- en D-jeugd van zijn ‘oude liefde’ WVC.

Het duel van komende zaterdag gaat tussen een selectie van de zaterdagafdeling van FC Eibergen en een regioteam. Stuk voor stuk zijn het (oud-)spelers, die Wevers onder zijn hoede heeft gehad. De voetballers van het regioteam zijn afkomstig van HSC’21, WVC, Doetinchem, Pax, Ratum, SKVW, AZSV en SSSE.

Voor het regioteam zijn 32 spelers uitgenodigd: Henk Veldhuis, Eddy Boerhof, Ronald Heijboer (allen HSC’21), Bart Rauwerdink, Wibo Eugelink, Rob Klein Langenhorst, Guido Hochrath (allen WVC), Henk Rijks, Hans Migchelbrink, Jaap Keukens, Johnnie Evers (allen Doetinchem), Ejo Elburg, Gerard Kaak, Erwin ten Kate, Frans van Uum (allen Pax), Wim Dirksen, Gerrit Piepers, Mink Baak, Willy Korten (allen Ratum), Erwin Ebbers, René Grevers, Gerben Lieverdink, André Grievink (allen SKVW), Sjaak Wiedels, Gerrit te Kolste, Gerrit Meinen, Bram te Paske (allen AZSV), Berry Temmink, Mark Kruisselbrink, Jan Willem Aarnink en Michiel Verhey (allen SSSE). Gastspelers zijn Martijn Mellema (Zwolle), Rick Wevers (WVC) en Dick Pothof (Longa’30).

Coaches zijn Frans Zelle, Frank te Boome en Henny Wevers (allen FC Eibergen). Als begeleiders fungeren Geert Wevers en Bertus Vreeman (beiden WVC). Assistent-scheidsrechters zijn Johan Assink en Han Ebbers (beiden AZSV). De wedstrijd staat onder leiding van de arbiters Jan Floors (Neede) en Jan Elferink (Winterswijk). Om 13.00 uur begint het programma met een ontvangst in het clubgebouw van FC Eibergen op sportpark De Bijenkamp. Een uur later wordt er afgefloten voor de wedstrijd, die twee keer een half uur duurt. De afscheidsreceptie heeft vanaf 16.00 uur plaats, waarna er een feestelijk slot met muziek volgt.

Iedereen die Henny Wevers en zijn vrouw Janny de hand wil schudden, is van harte welkom op deze middag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven