FC Eibergen verliest nipt bekerwedstrijd

EIBERGEN – FC Eibergen Zondag 1 heeft de bekerwedstrijd tegen Grol nipt verloren. In Groenlo werd het 1-0 voor de ploeg die uitkomt in de 2e klasse J. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Trainer Arno Leppink probeerde verschillende spelsystemen uit. In de eerste drie kwartier was Grol heer en meester en mocht Zondag 1 niet klagen dat het met een 1-0 achterstand de rust haalde.

Toch was de eerste grote kans voor de Eibergenaren: Jurre van Ruth kwam net tekort om een vrije trap van Jacco Smeenk in het doel te deponeren. Maar het was vooral Grol dat de klok sloeg. Eibergen kwam er slechts mondjesmaat uit en de tegentreffer leek onvermijdelijk. Na weifelend ingrijpen van FCE bij een afgeslagen corner kwam Grol uiteindelijk verdiend op voorsprong.

Na de theepauze schakelden de gasten terug naar hun vertrouwde systeem, waardoor de ploeg als herboren uit de kleedkamer kwam. Grol werd vastgezet op eigen helft en de rollen waren omgedraaid. Al snel was het Dave Visser die gevaarlijk door de Grol-verdediging kwam, maar de keeper bood goed redding op zijn schot. FCE kreeg daarna diverse mogelijkheden. De nul verdween echter niet van het scorebord. Intussen bleef het uitkijken voor counters van Grol, maar met goed positiespel kwam de Eibergse formatie regelmatig gevaarlijk voor het vijandige doel.

Conclusie: hoewel de bezoekers er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwamen, gaf het veldspel na rust veel vertrouwen en was op basis hiervan een gelijkspel verdiend geweest.