Trampolinespringers Odival zijn gestart

RUURLO – Het seizoen van de trampolinespringsters van Odival is weer begonnen met een teamwedstrijd. Deed er vorig jaar nog één team mee van Odival, dit jaar was het uitgebreid naar twee teams. Het eerste team was een D team en bestond uit Nicole Krooshof, Lianne Wolters en Rachel Wegdam. Deze meiden hebben al enkele jaren mee gesprongen in de trampolinecompetitie en sprongen dan ook in de D klasse mee. Ook deed er een tweede team mee namelijk een E2 team bestaande uit: Judith te Brake, Anouk Maas, Marit ter Bogt en Pien Muller.

Judith te Brake en Anouk Maas hebben ook al enkele jaren mee gesprongen en wisten wat hun te wachten stond. Voor Marit ter Bogt en Pien Muller was deze kennismaking met trampolinespringen de eerste wedstrijd in hun prille trampolineleven. Deze beide meiden zijn nog niet zo lang lid van de selectie van trampolinespringen en moesten in een korte tijd nog erg veel leren. Ze hebben dan ook heel erg goed gepresteerd in hun eerste wedstrijd in Ruurlo.

De eerste kwalificatiewedstrijd voor teams werd door de Ruurlose Gymnastiek Vereniging voor de tweede keer op rij georganiseerd en naar alle tevredenheid van de productgroep. Het was de eerste kwalificatiewedstrijd in een serie van drie wedstrijden, die dan een eventuele plaatsing in de landelijke finale moet realiseren. Ook was er dit jaar weer nieuwe oefenstof die door deze twee teams moest worden aangeleerd.

Het Odival D1 team behaalde een 8e plaats met een totaal van 194.700 punten. Doordat een week voor de wedstrijd Lisanne van Krimpen uitviel door een blessure en daarom niet kon meedoen aan de wedstrijd, kon het team met drie deelnemers zich geen fouten permitteren.

Gewoonlijk is het zo dat er met teamwedstrijden vier deelnemers in een team zijn en in de sprongserie de drie beste resultaten tellen en de slechtste wegvalt. Dus bij het D1 team was elke fout direct ook een fout die elke keer wel werd meegeteld. Er werd door het D1 team niet foutloos gesprongen en het resultaat werd daardoor naar beneden gehaald.

Dat er door dit team dan toch nog een 8e plaats werd behaald was op zich een geweldig goede prestatie omdat de druk van foutloos springen erg groot was. De beste score werd gesprongen door Rachel Wegdam met 23.300 punten in de keuze serie. Het E2 team van Odival heeft ook heel erg goed gepresteerd door een 5e plaats te behalen met een totaalscore van 192.200 punten. De beide nieuwe selectiemeisjes Marit ter Bogt en Pien Muller hebben een goede wedstrijd gesprongen zonder grote fouten.

Mooie scores werden behaald door Anouk Maas in de verplichte serie met 22.100 punten en Marit ter Bogt in haar keuze reeks met 22.000 punten. Er zit zeker nog een verbetering in voor de aanstaande wedstrijden die worden gehouden in Ermelo op 27 oktober en 10 november. Ook van deze wedstrijden zullen we u op de hoogte houden via www.odival.nl.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven