Expositie in kader jubileum jammarkt

NEEDE – Woensdag 19 augustus staat Neede in het teken van de  25e Nationale Jammarkt. Een jubileum dus. Vele duizenden bezoekers komen jaarlijks op de kramen met heerlijke jams, chutneys, vruchtensappen af. In het Jamdorp Neede (gemeente Berkelland) in de Gelderse Achterhoek is het op 19 augustus echt de zoete inval. Traditiegetrouw is Historische Kring Neede (HKN) vertegenwoordigd op de Nationale Jammarkt. Bij de Oale Smederieje aan de Borculoseweg is tijdens de Jammarkt een terras. In de kraam van HKN worden eigen gemaakte jams en vruchtensappen verkocht.

Ter gelegenheid van 25 jaar Nationale Jammarkt heeft de HKN de vitrines in de Oale Smederieje ingericht met materiaal uit de geschiedenis van de Needse jamfabriek. De tentoonstelling bestaat onder meer uit originele jampotten, jamblikken, jamzegels, reclamekaarten, kwartetspelen, prijscatalogi. Op informatieborden met foto’s wordt uitleg gegeven over de jamhistorie in Neede.

Bezoekperiode: woensdag 12 augustus tot en met 2 september. Bezoekdagen en tijden: op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven