Finale 53ste editie Zomeravondvoetbal

HAARLO/EIBERGEN – Komende donderdag (18 juli) staat de finale van het 53ste zomeravond voetbaltoernooi op het programma. In de afgelopen 6 weken streden 5 teams om de titel. Er werd gespeeld op de velden van FC Eibergen en Sportclub Haarlo. Nieuw dit jaar was dat men voor een “vaste speeldag” heeft gekozen, alle wedstrijden werden afgewerkt op een donderdagavond. Voor het eerst wordt dit jaar de finale ook op een donderdagavond gespeeld. In het verleden was de laatste speeldag altijd op een zaterdag, waarbij er dan om 12 uur in de middag werd gestreden om de lagere plekken en de finale om 14 uur plaats vond, waarna de prijsuitreiking werd gehouden. Dit jaar is er echter gekozen om de beslissing te laten vallen op een door de weekse dag “Het werd steeds lastiger voor ons als organisatie om een geschikte zaterdag te vinden” zegt Johan Schot van het organisatie comité “deze periode zit vol van activiteiten in het weekend, mede door het uitschuiven van de competitie door de KNVB bleef er voor ons eigenlijk geen geschikte zaterdag meer over.”

Daarom heeft men nu gekozen voor een donderdag als finaledag. De finale wedstrijden zijn dit jaar in Haarlo “Sinds enige jaren wordt het toernooi georganiseerd door FC Eibergen en Sportclub Haarlo. Sindsdien organiseren we de finale op toerbeurt. Dat wil zeggen, vorig jaar vond de finale plaats in Eibergen en dit jaar dus in Haarlo” verduidelijkt Johan Schot. Het programma voor donderdag ziet er als volgt uit:

19:00 uur Finale PUB Home tegen Rotering

Nummers 3, 4 en 5 spelen in toernooi vorm om de 3de plaats

19:30 uur Haarlo United tegen Wansing

20:00 uur Verliezer eerste wedstrijd tegen De Donderdagavond Crew

20:30 uur Winnaar eerste wedstrijd tegen De Donderdagavond Crew

De prijsuitreiking zal plaats vinden om 21.30 uur in de kantine van Sportclub Haarlo. Behalve de beker voor de winnaar is er de Gerrit Bussink sportiviteitsprijs en een beloning voor het team dat de afgelopen weken de kleedkamer het beste schoon achterliet. Publiek is deze avond van harte welkom!