Fietsmaatjes op de trappers voor zieken

NEEDE – In 2006 waren Marco Hoenderboom (38) uit Neede en Haaksbergenaar Rudy Orriens (39) helemaal bezeten van de Duchenne Heroes-mountainbiketocht. Na jaren niet meegedaan te hebben nemen beide heren van 12 tot 18 september weer deel aan het event. De fietsmaatjes gaan in zeven dagen 700 kilometer afleggen voor het goede doel: geld binnenhalen voor onderzoek naar de ongeneselijke ziekte Duchenne.

“We werden spontaan gebeld door de organisatie of we dit jaar weer mee wilden doen. Ons doel is altijd geweest om de eerste tocht te fietsen en de laatste. Er was altijd sprake dat de 5e keer de laatste Duchenne Heroes was maar dat is niet het geval het gaat gewoon door. We hebben de knoop doorgehakt en ‘ja’ gezegd.

Marco en Rudy zitten nog wel een beetje in spanning, ze moeten gezamenlijk 5000 euro sponsor geld hebben anders mogen ze niet meedoen. Er moet zeker nog drieduizend euro binnenkomen. “We roepen daarom ondernemers op zich te melden. Alle bedragen zijn welkom. Het geld gaat rechtstreeks naar het onderzoek. Vandaag kregen we een telefoontje van Imtech ICT, ze wilden 500 euro sponsoren. Wat we ook nog zoeken is een uitklapbare partytent.”

Er gaan nog meer mensen mee Hans Bouwmeester en zijn zoon William (23) beide uit Zwolle. Hans zet zich in als begeleider en William stapt net als de andere heren ook op de fiets. Fietsenhandelaar Henk Goossens uit Groenlo is één van de hoofdsponsors hij stelt materiaal zoals kleding en banden beschikbaar. Hoenderboom: “Toen ik een klein jongentje was kwam ik al bij Goossens. Hij had een uitgebreid assortiment en een goede service. Daarom ben ik nog steeds klant.”

Het event telt 350 deelnemers. Allemaal fietsen ze door vier landen en leggen per dag 100 kilometer af. De finish is bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De ziekte van Duchenne of Duchenne spierdystrofie is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. De ziekte verloopt progressief en tast steeds meer spierweefsel aan zodat op de leeftijd van 12 à 13 jaar een rolstoel onvermijdelijk is. Op 25-jarige leeftijd is de ziekte zo ver gevorderd dat patiënten permanent van een ademhalingsmachine afhankelijk zijn. De aftakeling gaat echter door en uiteindelijk op 35- à 40-jarige leeftijd sterven de meeste mannen die aan de ziekte lijden.

Daarom is onderzoek hard nodig om iets te vinden om de ziekte de kop in te drukken en daar is veel geld voor nodig, vandaar de Duchenne Heroes. Meer informatie bij Marco Hoenderboom (ook sponsors kunnen zich bij hem melden) telefoon: 06 – 20 39 77 72. Bezoek ook de website: www.biketeamtwente.nl.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Fietsmaatjes op de trappers voor zieken”

  1. Hoi redactie,

    Ontzettend bedankt voor dit geweldig mooie stuk!

    We gaan zeker het bedrag halen en deze kinderen helpen.

    Eenvoudigweg omdat het moet!!!

    Marco

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven