Eerste verkoopdag Huize de Kamp

Huize de Kamp in de verkoopNEEDE – Ruim zes kopers hebben vrijdag een kijkje genomen op de eerste verkoopdag van havezathe ‘Huize de Kamp’. De gemeente heeft besloten het complex te verkopen. Tot 2 maart 2009 kunnen belangstellenden zich nog aanmelden voor de koop van de historische havezathe.

De gemeente kijkt niet alleen naar de opbrengst van de verkoop. Ook wordt er gekeken naar het toekomstige gebruik. Kopers moeten daarom bij de inschrijving een goede onderbouwing toevoegen. De gemeenteraad neemt de beslissing wie het pand mag kopen.

Buurtbwoners zijn niet blij met de verkoop. Langs de weg naar de havezathe hangen overal spandoeken met teksten (zie foto’s). Op 21 en 31 januari  zijn de volgende verkoopdagen.

[nggallery id=43]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Eerste verkoopdag Huize de Kamp”

 1. Van mij mogen ze het verkopen, wat hebben de buren er op tegen? Het huis blijft gewoon staan.

 2. ook inwoner van neede

  Van de buren mag het ook verkocht worden: aan de Stichting Geldersche Kasteelen. Natuurlijk blijft Huize de Kamp gewoon staan, maar misschien met een groot hek er omheen. Of het wordt verkocht aan een crimineel met veel geld. Lijkt me niet prettig.

 3. Hans Toutenhoofd

  De Gemeenschapsraad Neede (www.gemeenschapsraadneede.nl), de Historische Kring Neede (www.historischekringneede.nl) en de Stichting Vrienden Huize de Kamp werken samen met Geldersche Kasteelen aan een plan om Huize de Kamp openbaar te houden en te behouden voor de Needse gemeenschap.
  Zo willen wij voorkomen dat het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad het, met louter korte termijn financiële objectieven, verkoopt aan een projectontwikkelaar, particulier, of bedrijf waarna er vervolgens hekken omheen gaan.
  We horen de burgemeester in het filmpje op Omroep Gelderland zo mooi praten over “de parel van Neede” en “een parel in Berkelland”, maar wat zijn die woorden eigenlijk waard? Zoiets verkoop je dan toch niet, of zijn het louter verkooppraatjes?
  Ook horen we hem zeggen dat elke bestemming bespreekbaar is. Maar voor de meeste bestemmingen die hij noemde is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. En reken maar dat het dan bezwaarschriften zal regenen.
  Al met al wederom een uiterst ongelukkig optreden van dit College.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven