“Er is nog geen sprake van een epidemie”

Huisarts Peter Paes in zijn praktijkBERKELLAND – Volgens huisarts Peter Paes is er in Berkelland nog geen sprake van een griepepidemie. “Het zijn allemaal maar cijfers die landelijk worden verspreid. Ik krijg natuurlijk wel veel patienten met buikgriep en ontstoken luchtwegen. Maar niet meer dan vorig jaar. Elke winter heb je een periode dat er griep heerst. Ik sluit niet uit dat de epidemie hier gaat heersen. Die kan altijd nog komen”, legt huisarts Paes uit.

“Als er een griepepidemie heerst dan moet je dat echt kunnen merken. De boel moet dan plat liggen. Bijvoorbeeld ondernemers die hun zaak niet meer open kunnen houden door zieke medwerkers. Het valt allemaal wel mee hier.”

De huisarts geeft aan dat virussen mens op mens verspreid worden. “Een hand geven kan al leiden tot een overdracht. Ook als er gehoest wordt kun je op een afstand van 6 meter besmet worden. Wat mensen moeten doen om de griep niet te krijgen? Gewoon gezond eten en blijven bewegen. Ouderen moeten natuurlijk een griepspuit hallen om je zelf en anderen te beschermen”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven