‘Training politiehonden is een vak appart’

De Eibergse Honden Dressuur Club was zondag aan het trainenEIBERGEN – Zondagmorgen was de Eibergse Honden Dressuur Club druk met het trainen van politiehonden in het ‘hondenbos’ aan de Vaarwerkweg. Dit doet de vereniging al 63 jaar. “Mensen zien deze honden altijd als gevaarlijke dieren. Maar dat is niet het geval, ze zijn eerlijk en sociaal. We beginnen daarom al als ze een puppy zijn met deze training”, aldus Hennie Lentink.

De E.H.D.C. bestaat uit 14 leden, zij richten mechelse herders, hollandse herders en bouviers af tot politie- of bewakingshonden. Ze zijn aangesloten bij de koninklijke nederlandse politiehonden vereniging. In het ‘hondenbos’ moeten de honden allerei opdrachten uitvoeren, zoals springen, speuren en aanvallen. Als ze dit onder de knie hebben worden ze gekeurd en zijn de honden klaar voor het  echte werk. 

Meer informatie over de vereniging op: http://knpvehdc.come2me.nl

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Training politiehonden is een vak appart’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven