Stijging aantal overvallen blijft zorgelijk

Archieffoto: Stijging aantal overvallen in de Achterhoek blijft zorgelijkBERKELLAND/ACHTERHOEK – Ook in 2008 blijkt de veiligheid in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland te zijn toegenomen. Er zijn meer verdachten van misdrijven aangehouden. In het afgelopen jaar heeft het korps via diverse projecten de samenwerking met de inwoners van de regio nog meer vorm gegeven. Projecten als SMS-Alert, SAM (Service aan Melders) en ‘Als ik de politie was…’  werpen hun vruchten af en dragen bij aan een betere melding- en aangiftebereidheid.

Zorgelijk is het aantal overvallen in 2008. Wel zijn er inmiddels veel verdachten aangehouden. Overvallen. Ook het landelijke beeld laat een stijging van overvallen zien. In onze regio werden mensen het slachtoffer van deze ingrijpende vorm van criminaliteit. In 2008 vonden er 79 gewapende overvallen in de regio plaats. Dit waren er 40 meer dan het voorgaande jaar. Vooral in de Achterhoek, de Noordwest Veluwe en de IJsselstreek stegen de cijfers aanzienlijk. De inzet van diverse rechercheteams heeft resultaat gehad.

De regionale cijfers van de woninginbraken, auto-inbraken en mishandeling laten een vermindering van deze vorm van criminaliteit zien. Afgelopen jaar zijn er ruim  9.000 verdachten bij het Openbaar Ministerie aangeleverd. Dit heeft de hoofdcommissaris Annelore Roelofs, korpschef van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland (het gebied van Harderwijk tot Winterswijk) tijdens een persbijeenkomst bekend gemaakt. De korpschef is tevreden over de resultaten, maar ziet voor 2009 de uitdaging voor haar politiekorps om deze stijgende lijn vol te houden. “De samenwerking met de bevolking, gemeentelijke besturen, ondernemers, scholen en andere instellingen is zeer waardevol”, aldus de korpschef.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven