Controle: Café de Stier krijgt boete

Arrchieffoto: Café de Stier heeft deze week een voorlopige boete van 300 euro ontvangenEIBERGEN – Café de Stier heeft deze week een voorlopige boete van 300 euro ontvangen. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) kwam vorig najaar een kijkje nemen in het café aan de Kerkstraat. Er werd gerookt, daarom is er een proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de Tabakswet.

“Het is een voorlopige boete, we hebben dus de gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Na twee weken krijgen we de boete echt in de bus. Maar voordat het zover komt gaan we eerst contact opnemen met de Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (KHO). We zijn bij deze stichting aangesloten”, aldus kastelein Sander Haafkes.

“We hebben ons altijd aan de regels gehouden. Maar toen er in de andere cafés is Eibergen ook weer gerookt werd zijn de asbakken hier ook op de tafels gezet. Wat we nu gaan doen? Afwachten, waarschijnlijk ga ik na de boete het rookverbod toch weer invoeren”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven