Jongen ziet vlammen en tipt brandweer

Brandweer Borculo moest zondagavond uitrukken voor een schoorsteenbrandBORCULO – Bistro de Olliemölle aan de Korte Molenstraat is zondagavond getroffen door een schoorsteenbrand. Een buurtjongen die tegenover het restaurant woont wilde naar bed gaan. Tijdens het sluiten van de gordijnen zag hij vlammen uit de schoorsteen van de bistro komen. Hij stormde naar beneden en vertelde het aan zijn vader. Die is meteen naar de eigenaar gerend.

Direct is het alarmnummer gebeld, er werd groot alarm geslagen omdat het om een monumentaal pand ging. Brandweer Borculo kwam met twee tankautospuiten ter plaatse. De schoorsteen is door de brandwachten geveegd.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

[nggallery id=179]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Jongen ziet vlammen en tipt brandweer”

  1. hallo,
    ik ben de jongen die het vuur zag maar we zijn er later achtergekomen dat er geen vuur was maar een lamp. die stond bij de stenentafel op het terras. en dat bleek later want toen jij weg ging waren de brandweermannen al snel klaar ik ging weer naar boven om te gaan slapen maar ik zag het vuur weer dus ik en mijn vader gingen weer naar de olliemöle want daar zaten alle brandweermannen. Ze gingen met mij mee en keken vanaf mijn raam want daar kon je alles zien en toen keken ze achter biestro en toen zagen ze een lamp. Ze hebben de eigenaar gevraagt om de lamp te draaien en toen de lamp was omgedraaid keken we weer vanaf mijn kamer en toen zagen we niks maar ze zieden wel tegen mij: liever 10 loos alarm dan 1 keer echt vuur.

    Sander (de jongen die de vader had gewaarschuwd)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven