Reurei: Poolse eieren voor goed doel

Twee kloosterzusters uit Szamotuly Polen, zei demonstreren en verkopen hun traditionele Poolse eierenHAARLO – Op 4 en 5 april wordt voor de zestiende keer de Achterhoekse eieren beurs Reurei georganiseerd in de zaal van café-restaurant Prinsen. Ruim 35 ei-kunstenaars uit Nederland, België, Polen en Duitsland zullen hun mooiste werken tonen aan het publiek.

Bijzonder is de deelname van de kloosterzusters uit Szamotuly Polen, zei demonstreren en verkopen hun traditionele Poolse eieren. De opbrengst komt volledig ten goede aan het weeshuis in Polen waar zei de zorg hebben over 90 weeskinderen. Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kunt u ook de trotse eigenaar worden van een prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van Reurei meer dan de moeite waard.

De in de Achterhoek bekende Wim Bluemers zal u graag vertellen over paas gebruiken en folklore. Hij heeft speciaal voor Reurei verschillende soorten palmpasenstokken gemaakt, naast dat hij ze u graag laat zien kan hij er prachtig over vertellen.

Reurei is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt €3,00 per persoon en voor kinderen €1,50.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven