‘Wij bakken al jaren in vloeibaar vet’

Hans en Dennis Meijer van Harry's Snackcounter bakken al vier jaar in vloeibaar vetBERKELLAND – Een overgrote deel van de Tweede Kamer wil dat snackbars in Nederland allemaal in vloeibaar frituurvet gaan bakken. De fracties hebben dit besproken met minister Klink. Maar die wil deze maatregel niet invoeren. Voor een aantal snackbars in Berkelland is dit verhaal niet nieuw. Harry’s Snackcounter in Eibergen bakt al vier jaar in vloeibaar frituurvet.

“We zijn continu bezig met de klant, daarom hebben we vier jaar terug besloten om al onze snacks en patat in vloeibaar frituurvet te bakken. Dit doen we omdat het gewoon gezonder is voor onze klanten. Overal in onze zaak kun je zien dat wij verantwoord frituren. Van mij mag de Tweede Kamer de regel invoeren”, aldus Dennis Meijer.

Vloeibaar frituurvet is rijk aan goede onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen, en een laag cholesterolgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Deze campagne is vijf jaar terug opgestart door Koninklijke Horeca Nederland en Voorlichtingsbureau margarine, vetten en Oliën.

In Berkelland zijn vier snackbars die verantwoord frituren:

Harry’s Snackcounter (Eibergen)
De Hoeksteen (Borculo)
Plaza ’t Snackhuus (Ruurlo)
Smull Grill (Neede)

[nggallery id=187]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Wij bakken al jaren in vloeibaar vet’”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven