De Regenboog winnaar voetbaltoernooi

EIBERGEN – Het jongensteam van basisschool De Regenboog mag zich voor minimaal één jaar voetbalkampioen van Eibergen, Beltrum en Rekken noemen. Het team werd op sportpark De Bijenkamp winnaar van het jaarlijkse Rabo Kids Schoolvoetbaltoernooi.

De het schoolvoetbal nog altijd erg populair is, bleek uit het recordaantal van 61 ploegen. In totaal streden meer dan 500 leerlingen van elf scholen om de prijzen. Tijdens de wedstrijden bleef het aanvankelijk droog, maar halverwege de middag begon het te regenen. Dat had niet alleen nadelen, maar ook voordelen. Want doordat tijdens de finales iedereen op de tribune plaatsnam, puilde deze uit en was er sprake van veel sfeer. In de finale van de prestatieklasse van de groepen 7 en 8 stonden twee Eibergse scholen tegenover elkaar: De Regenboog en de Menno ter Braakschool. Door een doelpunt vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht eerstgenoemde school de hoofdprijs mee naar huis nemen.

Bij de meisjes werden de wedstrijden in de prestatieklasse in één poule afgewerkt. Winnaar werd de Ludgerschool uit Beltrum, op de tweede plaats eindigde De Steege. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door vice-voorzitter Henk Boevink in samenwerking met de toernooicommissie van de organiserende vereniging FC Eibergen.

Overige resultaten, jongens recreatie, groepen 7/8, poule A: Ludgerschool. Poule B: Ludgerschool 2. Meisjes recreatie, 7/8, poule A: Het Tweespan. Poule B: Op d’n Esch. Jongens recreatie, groepen 5/6, poule A: Driesprong. Poule B: Menno ter Braakschool. Poule C: Julianaschool. Poule D: Ludgerschool 2. Meisjes recreatie, 5/6, poule A: De Steege. Poule B: Op d’n Esch.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven