Floris Poelman maakt fietstocht door Europa

LOCHUIZEN – Op 27 juni vertrekt Floris Poelman voor een fietstocht van duizenden kilometers door Europa. Met deze tocht wil Floris, die zelf een zoontje verloor aan kanker, geld inzamelen voor Kika, zodat zij hun onderzoek naar kinderkanker kunnen voortzetten. Tevens gaat er een deel naar v.v. Lochuizen, de vereniging waarmee Floris warme banden heeft, voor de organisatie van jeugdactiviteiten.

Op zaterdag 27 juni 2009 vertrekt Floris Poelman tijdens de jaarlijkse kermis in Lochuizen voor een tocht van bijna 4 maanden door Europa. Iedereen, zowel particulieren als bedrijven, kunnen de actie van Floris steunen. Voor de particulieren is een ludieke prijsvraag bedacht waarbij zij moeten raden hoeveel kilometers Floris na zijn tocht op zijn kilometerteller heeft staan. Alle deelnemers maken kans op een leuke prijs! Bedrijven kunnen op diverse manieren sponsor worden. Alle sponsorinkomsten zullen worden besteed aan het goede doel.  

Onder andere Hennie Kuiper, voormalig wereldkampioen wielrennen en ambassadeur van Kika, ondersteunt de actie van harte: ”Als wielrenner en topsporter was ik vroeger vooral gefocust op mijn eigen prestaties. Ik wilde altijd de eerste zijn. Floris gaat ook een grootse prestatie leveren, maar heeft met zijn fietstocht door Europa een heel ander doel. Hij wil daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor de jeugd. Een fantastisch initiatief dat ik van harte toejuich!”.

Op de site www.florisfietst.nl is alles te lezen over de actie. Op deze website zal Floris ook zelf regelmatig verslag doen van de ervaringen en indrukken die hij onderweg opdoet.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven