Janss verzorgt musicalshow op festival

BORCULO – Een musicalshow vol dans en livemuziek. Dat is wat bezoekers van het Berkellandfestival op zaterdag 2 mei in Borculo kunnen verwachten bij het optreden van Janss. De muzikanten van de band begeleiden live jonge musicaltalenten van het Jansstheater uit Lochem. Bovendien zal Janss met nummers uit het eigen repertoire ook als zelfstandige liveband acte de présènce geven.

Janss en het Jansstheater beklimmen na de hoofdact Chipz! omstreeks 17.30 uur het podium op het festivalterrein achter buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg in Borculo. Het  musicalgezelschap brengt onder meer  zingende nonnen uit  Sister Act en dames van de Moulin Rouge (Cabaret) op de planken. Verder staan nummers uit de musicals Rent en Fame op het programma.

Band Janss
Janss is de huisband van het Jansstheater in Lochem. De formatie werd in september 2007 aanvankelijk opgericht om de musical Studentenhaver  live te begeleiden.  Na het succes van deze theaterproductie in de Lochemse Schouwburg besloot Janss in mei 2008 als zelfstandige band door te gaan. Daarbij is de samenwerking met de musicaltalenten van het Jansstheater voortgezet.

Janss is hierdoor niet zomaar een coverband, maar de formatie brengt een unieke mix van muziek, musical en theater op de planken. De band kent een breed repertoire dat varieert van stevige rock, dampende blues, swingende soul en disco, rustige ballads, funky jazz, wereldberoemde musicalnummers tot tranentrekkende smartlappen.
 De vocale sectie bestaat uit Elly Janssen,  Liset Vrugteveen, Lianne Spruyt en Ties Evers, waarmee de band maar liefst drie zangeressen en een zanger op het podium brengt. De band bestaat verder uit Rob van de Elskamp (gitaar),  Martin Groenenstijn (basgitaar/zang) en twee Berkellandse muzikanten: drummer René Sebök uit Borculo en toetsenist Jelle Boesveld uit Noordijk.

De ervaren muzikanten  en zangeressen traden eerder op met formaties als De Hemel (liveband van Jan Ottink), Ides of May, Deddeleft, Boyce to Bounce,  Alsjemaar- bekendband,  Josje, MP4, Commercial Break, No Exit, Spoiled Suzie,  Het Pact en Sooner or Later.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven