Leerlingen basisscholen halen verkeersexamen

RUURLO – Ook dit jaar werd het schoolverkeersexamen in Ruurlo georganiseerd door de politie en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland. Het examen was verdeeld in een theoretisch en praktisch gedeelte en werd in alle groepen 7 gehouden. Uiteindelijk zijn er 95 leerlingen geslaagd.

Op donderdag 16 april werd het landelijk theoretisch verkeersexamen afgenomen. Van de 98 deelnemers in Ruurlo, slaagden 79 leerlingen. De rest deed een herexamen en slaagde alsnog.

Op dinsdag 21 april was het praktische gedeelte aan bod. De leerlingen moesten een route door het dorp afleggen, die was uitgezet met mini verkeersbordjes. 95 leerlingen slaagden voor dit examen. Drie maakten iets teveel fouten en zij mogen het examen volgend jaar opnieuw doen.

De geslaagden kregen op de scholen een diploma en een prijsje.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven