Turnster Tessa Wopereis zevende op NK

WAALWIJK/EIBERGEN – Tessa Wopereis en Rosemarijn Struijk van Odival in Eibergen mochten afgelopen zaterdag in Waalwijk strijden om het Nederlands Kampioenschap in de 4e divisie in de klasse junior niveau 7. Na vele voorwedstrijden wisten zij zich bij de beste 36 van Nederland te plaatsen.

Na de eerste toeselronde (vrije oefening) stond de Harreveldse Tessa zelfs even eerste doordat haar goede oefening hoog werd gewaardeerd. Met 8,900 zelfs de tweede score van de dag op dat toestel! Ook Rosemarijn scoorde sterk op dat eerste toestel met 8,500. Voor beide turnsters een veelbelovend begin van de wedstrijd. Helaas wisten Tessa en Rosemarijn dit niet door te zetten bij sprong. Hun handstand overslagen waren goed, maar niet goed genoeg voor een hoge score. Beide werden beoordeeld met een 7,550 en vielen daarmee ver terug in de tussenstand na twee ronden.

Brug was vervolgens het derde toestel waar het voor Tessa goed verliep, al liet ze in de afwerking wat punten liggen. 8,366 was daar haar score. Rosemarijn had de pech met de zolendraai van de brug te vallen, hetgeen haar ruim een 0,5 punt aftrek opleverde. Met het turnen van de zolendraai nam de Eibergse een klein risico, maar in deze fase van de finale was dat een juiste beslissing. Helaas pakte dit verkeerd uit en behaalde slechts 7,400.

Met de balk als slottoestel lag er voor Tessa nog een mogelijkheid tot een goede klassering, maar dan moest alles goed gaan. Dat lukte waardoor zij met een verdiende 8,400 uit kwam op een totaal van 33,216 waarmee zij zevende van Nederland werd. Rosemarijn werd uiteindelijk 25e van Nederland, in haar eerste Nederlandse Kampioenschap.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven